fbpx

Mit nye planteterrarie

Da Mads og jeg fornylig var i Føtex for at handle, fandt jeg den nyeste addition til min plantesamling. Mit nye fine planteterrarie!

Det er et ca 30 cm højt overdimensioneret syltetøjsglas med patentlåg og en grøn plante samt noget mos indeni 🙂

I min nye glashave er der mos i bunden og en lille smule muld. I mosset er der plantet en Musehaleaks også kendt under navnet Peperomia. Det hele fungerer som et lille lukket miniøkosystem, hvor planten selv ånder, laver ilt og skaber den fugt, den har brug for. En slags fotosyntetisk minihave. 

Prisen var medgørlig – 200 kr., som du kan se af billedet. ingen tvivl om at du sikkert sagtens selv kan lave dit eget planteterrarie lidt billigere. Men det må blive på et andet tidspunkt, jeg prøver kræfter med det.

Skal (næsten) ikke vandes

Der er lidt kondens på selve glasset og planten skal kun vandes, når og hvis at kondensen på glasset forsvinder. Eller hvis mosset i bunden begynder at blive gult. Men best case scenario kan der gå op til 6 måneder førend planten skal vandes. Medmindre jeg altså sætter mit glasterrarie i direkte sollys. Så det undlader jeg naturligvis 😉

Kondensen på glasset indikerer, at der er fugt nok i glashaven
Kondensen på glasset indikerer, at der er fugt nok i glashaven

Du kan i øvrigt læse mere om planteterrarier her. Glashaverne eller planteterrarierne er også kendt under de engelske navne som “Growing Concepts” eller “Green Factory”, hvis du søger på nettet.

Vil du se nogle af mine andre sjove planter, så kig endelig med her.

Nu glæder jeg mig til at følge mit nyeste planteprojekt, som i bund og grund burde kunne passe sig selv. Er du også til sjove og anderledes planter? Eller er du mere til de traditionelle stue planter?

Du kan naturligvis også følge mig på Bloglovin, Instagram og Facebook

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.