Mit nye planteterrarie

Da Mads og jeg fornylig var I Føtex for at handle, fandt jeg den nyeste addition til min plantesamling. Mit nye planteterrarie!

Det er et ca 30 cm højt overdimensioneret syltetøjsglas med patentlåg og en grøn plante indeni 🙂

I min nye glashave er der mos i bunden og en lille smule muld. I mosset er der plantet en Musehaleaks også kendt under navnet Peperomia. Det hele fungerer som et lille lukket miniøkosystem, hvor planten selv ånder, laver ilt og skaber den fugt, den har brug for. En slags fotosyntetisk minihave. 

Prisen var medgørlig – 200 kr., som du kan se af billedet. ingen tvivl om at du sikkert sagtens selv kan lave dit eget planteterrarie lidt billigere. Men det må blive på et andet tidspunkt, jeg prøver kræfter med det.

Skal (næsten) ikke vandes

Der er lidt kondens på selve glasset og planten skal kun vandes, når og hvis at kondensen på glasset forsvinder. Eller hvis mosset i bunden begynder at blive gult. Men best case scenario kan der gå op til 6 måneder førend planten skal vandes. Medmindre jeg altså sætter mit glasterrarie i direkte sollys. 

Kondensen på glasset indikerer, at der er fugt nok i glashaven

Kondensen på glasset indikerer, at der er fugt nok i glashaven

Du kan i øvrigt læse mere om planteterrarier her og her. Glashaverne eller planteterrarierne er også kendt under navne som “Growing Concepts” eller “Green Factory”, hvis du søger på nettet.

Nu glæder jeg mig til at følge mit nyeste planteprojekt, som i bund og grund burde kunne passe sig selv.

Du kan naturligvis også følge mig på Bloglovin, Instagram og Facebook

 

 

Er du også lidt corona livsstils ramt?

Er du lidt corona ramt?

Er du lidt corona ramt?

Har du forkælet dig selv med lidt ekstra kage den sidste tid, så der lige er kommet et par kilo mere på sidebenene?

Består din morgenmad af 2 hurtige kopper kaffe? Og er det blevet lidt for let at smide dig på sofaen fremfor at finde løbeskoene frem?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få 5 hurtige tips til en sundere livsstil.

 

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

You may also like...