fbpx

Mandag er yoga dag

Mandag er yoga dag – jeg begyndte at gå til yoga for et år siden. Helt præcis var jeg til min første yoga holdtime på min fødselsdag d. 8/1 i 2015 og er blevet så glad for yoga at jeg holder fast i det.

Jeg prøvede pilates for en del år siden men den mandlige underviser var, ja, skal vi sige “lidt for meget” 🙂 Men da en af mine venner gik til yoga i efteråret 2014 og var meget begejstret for det, og da jeg selv havde gået og leget lidt med tanken om at prøve yoga et stykke tid, så besluttede jeg mig for at nu skulle det være. 

Hvis jeg har en ide om, at en eller anden ting er noget for mig, så prøver jeg det. Det betyder jo så også, at der er en del ting, der ikke bliver til noget. Just do it, og det gør jeg så 🙂 

Men yoga er en af de ting, som jeg er blevet fanget af og som jeg holder fast i. Jeg går en gang om ugen, hver mandag hos Vivi kl. 15.00, hos Nordisk Yoga på Tolderlundsvej. Det er kun nogle få hundrede meter fra hvor jeg bor og er lige på vej hjem fra arbejdet. Så der er ikke rigtig nogen undskyldning for ikke at møde op. Ha, ha.

Det hold jeg går på er et Hatha Yoga hold med fokus på øvelser, der smidiggør kroppen og løsner musklerne. Og det aller fedeste ved holdet er, at det indeholder Yoga Nidra. Yoga Nidra er en form for dybdeafspænding, hvor vi efter endte strabadser på yoga måtten, slutter undervisningen af at slappe af. Og hvor vores underviser Vivi snakker os igennem at mærke kroppen et område ad gangen (mærk din højre fod, dit højre ben m.v.). 

Starter morgenen med yogaøvelser

Det er også lykkedes mig at tage yoga fra måtten i undervisningslokalet og ind i min hverdag. Jeg starter langt de fleste morgner med nogle yoga øvelser. Efter en af de første undervisningstimer spurgte jeg min lærer, hvilke øvelser, der udover solhilsenen, var gode at lave. Og fik det svar, at der ikke var nogen facitliste, men at jeg skulle prøve at mærke efter. Det forstod jeg ikke lige i starten. Men stille og roligt er det gået op for mig, at jeg rent faktisk godt kan mærke hvilke øvelser,  jeg har brug for i dag.

Øjenpude
Øjenpude

Jeg har også lige investeret i en øjenpude, som jeg bruger dels til meditation og dels til når jeg skal falde i søvn. Det giver en dejlig ro i hovedet og får mig til at slappe af i øjne og kæber og den stopper som regel også tanke-mylderet.

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.