fbpx

Konfirmation anno 2018

Kr. Himmelfartsdag var vi til konfirmation hos min ældste niece i Farum, C. Og skal lige hilse og sige at konfirmation anno 2018 er noget anderledes end da C’s moster her blev konfirmeret for små 40 år siden. 

Den stolte moster og onkel med dagens konfirmand
Den stolte moster og onkel med dagens konfirmand

Ikke at jeg erindrer specielt meget fra min egen konfirmation; det er mest noget jeg er blevet fortalt og husker via billeder. Tror faktisk det jeg husker bedst er den der beklemthed jeg var ramt af, fordi jeg skulle forestille at være festens midtpunkt.

Festen den gang var for familien og evt. øvrige børn og/eller unge mennesker var ens fætre og kusiner; der var ikke noget med at invitere venner med. Jeg har helt sikkert haft en fin dag, men som sagt er det ikke noget der står skarpt i erindringen. 

Konfirmation anno 2018

Modsat undertegnede havde torsdagens konfirmand en ret klar holdning til hvordan hele festen skulle afvikles. Både at hun gerne ville holde det hjemme med telt i haven og hvilket tøj hun ville have på. C var også skråsikker på hvordan bordene skulle pyntes og at der skulle serveres hendes hjemmebagte cookies til velkomstdrinken etc. Og bare rolig; listen var meget længere end det jeg har nævnt her 🙂

Jeg mindes personligt ikke, at hverken at have været voldsomt med ind over endsige haft en holdning til hvilke blomster, der skulle stå på bordet eller andet 😉 Men som min søster konkluderede, så var det selvfølgelig et meget stort arbejde at holde konfirmationen hjemme. Til gengæld var det let på den måde, at min søster bare skulle krydse af på den liste konfirmanden havde linet op.

I dag består gæsterne til en konfirmationsfest både af den nærmeste familie og vennepar inkl. deres børn. Og sørme så om ikke konfirmanden også havde 7 af sine bedste venner med til sin fest. Vi sad ved runde borde – og min niece sad sammen med sine venner ved et bord. Det var nu heller ikke noget vi brugte for 40 år siden 🙂 Der blev vi sgu placeret mellem mor og far! Og C har været med til 7 eller 8 konfirmationer i år ved sine venner. 

Og da de fleste af eftermiddagens voksne gæster listede af ved 22 tiden, så dukkede der flere venner op og holdt ungdomsfest i teltet. Og så blev der vist lige festet et par timer ekstra.

Min dejlige kæreste og mig
Min dejlige kæreste og mig
Fin udviklng

Personligt synes jeg, at det er så giga fedt, at det er den vej udviklingen er gået. Vi lever selvfølgelig også i en helt anden tid og nutidens unge får selvfølgelig også masser af påvirkning og input fra tv, internet, youtube and you name it. 

Men kun fedt at de unge er meget mere bevidste i dag og de er på godt og ondt meget mere med ind over hvad de gerne vil og ikke vil.

Og dejligt at de også har nogle af deres gode venner med på deres store dag. Det gør måske så også bare, at min skønne niece C måske om 40 år erindrer sin konfirmationsdag lidt bedre end jeg gør 🙂

Tusind tak til familien i Farum for en rigtig dejlig & hyggelig dag! 

Jeg slutter indlægget af med et billede af den flok på 6 stk., som jeg henholdvis er en stolt faster og moster til. Du kan læse mine øvrige maj planer her.

Dagens smukke konfirmand med sine 2 yngre søskende og sine 3 nordjyske fætre
Dagens smukke konfirmand med sine 2 yngre søskende og sine 3 nordjyske fætre

Du kan naturligvis også følge mig på Bloglovin, Instagram og Facebook

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

2 Comments

 1. 14/05/2018 / 22:25

  Jeg har også oplevelsen af at det er waaay more fancy nu tildags ?.

  – A, 27 år

  • Louise
   Forfatter
   15/05/2018 / 07:42

   Enig – og kun godt for det?

   Solskins hilsner ☀️
   Louise