fbpx

Inspiration til staycation efterårshygge

Efterårsferien er her, og selvom du måske ikke har planlagt en eksotisk rejse, behøver din ferie ikke at være kedelig. En staycation kan være lige så sjov og mindeværdig som en rejse til fjerne destinationer. I dette blogindlæg får du inspiration til en liste fyldt med kreative og hyggelige ideer til, hvordan du kan nyde din efterårsferie derhjemme. Uanset om du er i selskab med familie, venner eller bare dig selv, er der noget for enhver smag.

efterårsblade
Inspiration til staycation efterårshygge – brug et par af mine bud på hvad du kan lave i din efterårsferie

20 ideer til din efterårsferie staycation:

  • Lav en hyggelig filmmaraton: saml dine yndlingsfilm og tv-serier, pop nogle popcorn, og tilbring dagen foran fjernsynet eller projektoren.
  • Læs en god bog: find en spændende bog, du har haft lyst til at læse, og fordyb dig i den.
  • Lav din egen cider: hvis du har adgang til æbler, kan du prøve at lave din egen æblecider.
  • Spil brætspil eller kortspil: inviter familie eller venner til en spilaften med brætspil eller kortspil.
  • Dyrk kreative hobbyer: mal, sy, strik eller arbejd med andre kreative projekter, du nyder.
  • Gå på opdagelse i lokale museer: undersøg, om der er nogle interessante udstillinger eller museer i nærheden, du ikke har besøgt i lang tid.
  • Organiser en temadag: vælg en sjov temadag, som f.eks. “pyjamasdag,” og tilbring hele dagen i temaet.
  • Tænd op i pejsen: har du en pejs, er det den perfekte tid til at tænde op og nyde varmen og hyggen.
  • Lav en hjemmespa-dag: forkæl dig selv med en dag med ansigtsmasker, et langvarigt bad og massage.
kvinde, ansigtsmaske
Forkæl dig selv med lidt hjemmespa, f.eks. i form af en ansigtsmaske
  • Lav en efterårsopskriftsfest: inviter venner eller familie til at lave og smage forskellige efterårsretter sammen.
  • Bag lækre efterårsdesserter: prøv at bage æbletærter, græskarboller eller karamelæbler for at komme i efterårsstemning.
  • Dyk ned i podcasts: find nogle interessante podcasts og lyt til dem, mens du slapper af derhjemme.

Kom udenfor

  • Lav DIY-håndværk: gå en tur i skoven med din kæreste, børn og/eller familie og saml ting fra naturen: f.eks. blade, røde bær, kogler og kastanjer. Lav f.eks. kastanjedyr, efterårspynt som f.eks. at pynte nogle glas med tørrede blade, lave en flot plakat med tørrede blade eller måske en efterårskrans af kogler, blade eller kastanjer.
Yngsteniecens kastanjehest
Yngsteniecens kastanjehest

Husk bladene skal lige tørre et par dage inden du limer dem på glasset eller papiret! Halmkranse kan du typisk købe i hobbyforretninger og/eller plantecentre.

  • Bor du ikke i nærheden af en skov, kan turen måske i stedet gå til den nærmeste strand, hvor I kan samle nogle sten og skaller. Så kan I i stedet male fine motiver på stenene.
  • Tag på en fototur: udforsk dit lokalområde og fang efterårets farverige skønhed med dit kamera eller telefon. Har du børn kan I lave en efterårsbingo hvor børne skal finde forskellige ting i naturen. Download en naturbingo plade her.
  • Udforsk lokale vandrestier eller gå en tur i et nyt kvarter: Tag på vandretur i den nærliggende skov eller park eller udforsk et nyt kvarter i din by.
  • Dyrk efterårsplanteaktiviteter: plant nogle efterårsblomster eller krydderurter i din have eller på altanen.
  • Udforsk lokale gårdbutikker: besøg gårdbutikker og gårde i nærheden for at købe friske efterårsprodukter og dekorationer.
  • Organiser en picnic: lav en lækker madkurv og tag på en efterårs-picnic i en lokal park eller skov.
  • Byg din egen drage – efteråret byder som regel på vind og dermed godt dragevejr. Se her hvordan du bygger din egen drage. Og så er det ellers bare ud på en åben plads eller mark og få sat din hjemmebyggede drage op.
Byg din egen drage
Byg din egen drage
  • Lav en græskarlygte. Græskar er blevet vældig populært i DK de seneste år. Enten kan du vælge at købe nogle rigtige græskar og selv skære en græskarlygte. Eller du kan gøre som jeg og købe en keramikgræskar lampe, der kan genbruges fra år til år. Og som du kan læse i et af mine tidligere indlæg, er jeg blevet vild med Halloween de seneste par år.

Del dine tips

Hvis du har nydt disse staycation-ideer og ønsker at inspirere andre med at få inspiration til deres efterårsferie, så del endelig dette blogindlæg med dine venner og familie. Brug knapperne nedenfor til at dele på sociale medier eller send en e-mail med linket til dem.

Del også gerne dine egne staycation-ideer og erfaringer i kommentarerne nedenfor, og lad os inspirere hinanden!

halloween-græskar-lys-på-altan
Jeg elsker at pynte op på vores altan, når det er Halloween

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.