fbpx

Mit nye eventyr

I 2021/2022 var jeg gennem et afklaringsforløb hos Odense kommune med henblik på at blive visiteret til fleksjob. Det var i forlængelse af at jeg var igennem et kræftforløb, en fyring fra min arbejdsplads i 2020 efter 34 år og et efterfølgende et stressforløb.

Aftenen før min fyring skrev jeg faktisk en gul post-it seddel med teksten ’Fra nu af skal det være sjovt’. Den hængte jeg op på vores køleskab og den gule post-it seddel hænger der endnu!

For den aften besluttede jeg mig for at vælge at få det bedste ud af min nye situation og mine nye vilkår. Og at være åben for at finde en ny vej i livet.

Døren til mit liv blev åbnet for mig, da jeg blev visiteret til fleksjob. Jeg fik nemlig muligheden for at starte en ny senkarriere bl.a. ved at tage en uddannelse.

kvinde, pc bord, klasseværelse
Klar til mit nye eventyr og til at blive SoMe haj

Fleksjob & Match

I forbindelse med min godkendelse til fleksjob, rykkede jeg fra ’Sygedagpenge’ til ’Fleksjob & Match’.

Min jobformidler fortalte mig, at jeg gerne måtte vælge fra øverste hylde ift uddannelse og kurser. Så jeg gik med mit hjerte og valgte et SoMe kursus hos Tietgenskolen. Jeg synes, det er superspændende med sociale medier og tænkte at det også er et område med fremtid i. Jeg ville gerne dygtiggøre mig inden for sociale medier og have papirer på de ting jeg trods alt kan.

Åbent værksted

Jeg har valgt at tage mit ’Bliv SoMe haj’ kursus i det, der kaldes “Åbent værksted”. Det betyder, at jeg møder op på undervisningsstedet tre gange om ugen.

Da jeg meget hurtigt bliver træt i mit hoved gr. min diagnosticering med fatique, tager jeg kurset på deltid D.v.s. at jeg har flere men kortere undervisningsdage.

Og hvor de fleste andre er på kursus 7.5 time om dagen, er jeg der kun 3 timer 3 gange om ugen. Kurset tager man normalt på 12 dage. Jeg startede på kurset midt i august og slutter med udgangen af oktober.

Selve kurset tager jeg som selv-studie. Det betyder, at jeg får tildelt et modul, læser den tekst/teori der er og slutter et emne af med en mindre opgave eller prøve.

I lokalet sidder der andre end mig, der også uddanner sig, enten på fuld tid og deltid. De tager dog ikke nødvendigvis i de samme kurser som mig. Og nogle personer er der alle dage, andre 2-3 gange om ugen.

Der er altid en underviser til stede, som altid er klar til at hjælpe, besvare spørgsmål og vejlede os.

Nogle dage sidder vi 2-3 personer i lokalet og vi har været helt op til 15 personer på en gang. Det er ret udfordrende, for hver gang en kursist be’r om hjælp, ja så er vi andre jo lige som involveret 😉

Kurset er meget lærerigt og interessant og er heldigvis opdateret med den nyeste viden. Det betyder, at der både kunstig intelligens med og at Twitter omtales som X!

pc skærm der viser en kursusplan
Mit kursus er et selvstudie

Hvorfor åbent værksted?

Hvorfor valgte jeg så at tage kurset i åbent værksted, når jeg kunne have taget kurset på hjemmekontoret?

Ja svaret er egentlig ret enkelt: Jeg ønskede at simulere en kommende jobsituation så meget som muligt. Jeg vil gerne ud af lejligheden og øve mig i at være på arbejde. Netop fordi jeg hurtigt bliver træt, når jeg skal koncentrere mig.

Kurset er ret hårdt for mit hoved, fordi jeg skal koncentrere mig i de tre timer, jeg er der. Jeg møder kl. 8.00 og så er der en pause fra kl. 9.30-10.00 og så endnu en omgang undervisning fra kl. 10.00-11.30. Er jeg meget træt en dag, er det helt ok at jeg holder mig en ekstra pause.

I mine pauser vælger jeg mestendels at gå en tur og få noget frisk luft. Fordi det er det jeg har mest brug for. Jeg snakker selvfølgelig også lidt med de andre kursister. Men jeg er der jo primært for at lære noget og ikke for at finde nye bekendte.

Mit nye eventyr – med hviledage

Og når jeg kommer hjem fra mine kursusdage, står den på afslapning resten af dagen. Jeg kan godt klare rutineprægede opgaver som at tømme en opvaskemaskine, men jeg skal i hvert fald ikke forvente at kunne udføre noget, der kræver ret meget hjerneaktivitet.

Til gengæld er jeg blev ret go’ til at opklare krimier med halvlukkede øjne på 45 minutter (red: læs bingewatche amerikanske og tyske krimi serier).

For hjernen ‘koger¨’ de fleste dage, når jeg kommer hjem og min tinnitus buldrer afsted. Så min træning og mine sociale aktiviteter planlægges p.t. til at foregå på mine såkaldte hviledage. På den måde får min udtrættede hjerne nemlig mest mulig ro på mine kursusdage.

Men nu har jeg jo heldigvis øvet mig i at energiforvalte min tid ift min energi og mit helbred de seneste år. Så jeg er blevet bedre til at sige fra og planlægge, så jeg ikke har alt for mange aktiviteter i en uge.

Og jeg er meget taknemmelig for at bo i et land, hvor vi har et system, der griber os, der har været ramt af f.eks. alvorlig sygdom. At kommunen har min ryg så at sige og at jeg kan få hjælp til at genopfinde mig selv og få et nyt liv.

Så i en alder af 50 plus er jeg i gang med at skabe mig en ny senkarriere – med de vilkår jeg nu en gang har fået efter mine kræft- og stressforløb.

Du kan læse mere om min rejse og mit nye eventyr ind mit tidligere indlæg ‘Woop woop -lidt ananas i egen juice’.

kvinde, indgang til Tietgenskolen
Mit nye eventyr foregår på Tietgenskolen i Odense
Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.