Eucalyptus på vores badeværelse

Jeg er altid på udkig efter plantesjov og nyheder. Og for ikke så længe siden så jeg på nettet, at det faktisk ville være en supergod ide at hænge eucalyptus op på vores badeværelse. Trenden er ikke helt ny. Den har vel kørt på Pinterest et lille års tid. Jeg er så bare ikke ligefrem firstmover hvad denne her trend angår. Men bedre sent end aldrig som jeg altid plejer at sige.

Så for et par uger siden var jeg forbi min yndlings blomsterhandler Bagger Blomster på Skibhusvej. De er som regel leveringsdygtige i det meste! Og ganske rigtig fandt jeg en buket eucalyptus grene til 45 kr. Den fik lige lov at stå og tørre i en vase nogle dage. Mest fordi jeg ikke lige fik mig taget sammen til at hænge den op.

Eucalyptus på vores badeværelse
Eucalyptus på vores badeværelse

Nå men jeg fik bundet en snor om de fine eucalyptus grene og så fik jeg ham den søde til at slå et lille søm i i vores brusekabine. Vores brusekabine er i enden af vores badeværelse. Og da fliserne kun går ca 170 cm op, er der lidt væg øverst i modsatte ende af selve bruseren. Så nu hænger buketten der som du kan se på billedet herover.

Eucalyptus hænger på badeværelse
Eucalyptus hænger på badeværelse

Jeg var så’en lidt i ‘gad nu vide om det virker’ mode. Jeg har jo mange sjove påhit ind i mellem, he he. Men der er faktisk en ret skøn duft på badeværelset, når vi nu går i bad. Så jeg kan klart anbefale dig en tur forbi blomsterhandleren ?

Sundt for krop og sjæl

Eucalyptusen æteriske olier bliver nemlig udløst af den damp, der kommer når du er i bad. Disse olier virker både afstressende og renser din hud og gør dig samtidig i godt humør. Så den myntelignende duft er godt for både krop og sjæl. Og så er den også slimløsende og god for dine luftveje og bronkier, hvis du f.eks. som jeg døjer med astma.

Eucalyptusen vokser i øvrigt i Australien og Tasmanien og har smukke blå-grønne blade. Og de søde koalabjørne har den som deres favoritspise.

Eucalyptus grenene kan også være en budgetvenlig løsning for de af os, der ikke har grønne fingre og glemmer at vande planter og /eller skifte vand ved vores buketter. For en eucalyptus buket klarer sig nemlig fint uden vand i ret mange måneder. What’s not to like…..

Eucalyptus gør sig også godt som en buket i en vase
Eucalyptus gør sig også godt som en buket i en vase

Artiklen jeg fandt på nettet om eucalyptus på badeværelset kan du i øvrigt læse her

Jeg er glad for, at du læser med på min blog. Du er naturligvis meget velkommen til at skrive kommentarer under mine blogindlæg og/eller på mine opslag på mine øvrige profiler på hhv Bloglovin, Instagram, Facebook og Pinterest

Er du også lidt corona livsstils ramt?

Er du lidt corona ramt?

Er du lidt corona ramt?

Har du forkælet dig selv med lidt ekstra kage den sidste tid, så der lige er kommet et par kilo mere på sidebenene?

Består din morgenmad af 2 hurtige kopper kaffe? Og er det blevet lidt for let at smide dig på sofaen fremfor at finde løbeskoene frem?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få 5 hurtige tips til en sundere livsstil.

 

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

You may also like...

4 Responses

 1. Hvor fint med en på badeværelset – har selv en ‘opklæbe’-potte jeg overvejer at hænge op ude på mit.

  – A

 2. Louise siger:

  Hej Elisabeth
  Jeg kan kun opfordre dig til at prøve det. Og jeg har faktisk også set nogle hænge 1-2 grene ved selve brusehovedet. Så det vil jeg også selv lige prøve at teste af.
  Og ja for os med astma og deslige er der en ekstra gevinst udover den gode duft??
  God dag til dig??‍♀️

  Bedste hilsner
  Louise

 3. Elizabeth siger:

  Ej, det her er bare en super ide – jeg tror, jeg skal prøve det samme inde hos os! Jeg er rigtig glad for eukalyptus selv, og har en krukke stående med tørrede grene i entréen, men ideen om at få duften ind mens man bader er superskøn. Jeg døjer iøvrigt selv med astma, så der er ingen undskyldninger!