fbpx

Avocadodyrkning og planteplaneter

Avocadodyrkning og planteplaneter er 2 af mine hygge projekter. For snart et par måneder siden igangsatte jeg mit projekt med avocadodyrkning. Det skrider nu heldigvis frem ad; ikke at jeg endnu har vovet at stryge avocadoer af indkøbslisten 😛  

Avocadodyrkning
Avocadodyrkning

Men som du kan se af billedet så sker der dog lidt. Mine p.t. 3 spirende avocadosten, har nu været i pottemuld i nogle uger og højden fejler da i hvert fald ikke noget 😉

Normalt står de på vores køkkenø for at få mest mulig sollys og varme. Men de var lige lidt lettere at fotografere på gulvet. Derudover sørger jeg for at vande mine 3 avocado planter regelmæssigt, så de ikke tørrer ud. Avocado træer vokser normalt steder som Mexico, Mellemamerika, Californien og Spanien, så Odense havn er jo lidt udenfor nummer 🙂 

Om jeg så nogensinde kommer til at kunne skrive decideret avocado dyrker på mit visitkort, det må tiden så vise. Men jeg hygger mig til gengæld gevaldigt med mit lille avocado dyrkningsprojekt.  Og det er en af de ting, der kan få mig til at slå autopiloten fra!

Planteplaneter

En anden søndagsbeskæftigelse er vanding af mine planteplanter. De kan jo qua deres udformning med at gro i en klump muld omviklet med kokstråde ikke vandes på traditionel vis. Så derfor har jeg dem en tur i en vaskebalje i 15-20 minutter hver søndag for at de kan suge vand op i deres “knold”. Ind i mellem tilsætter jeg lidt substral, så de får lidt ekstra næring udover vandet. Når mine planteplaneter er vandet, plejer jeg at lade dem dryppe af på en avis i baljen, så der ikke drypper vand på gulvet, når de igen bliver hængt op i deres trådhegn.

Planteplaneter drypper af efter vanding
Planteplaneter drypper af efter vanding

Den ene af mine 5 planteplaneter er i øvrigt gået ud (den i midten i baljen). Men jeg giver den en chance til at komme igen lidt endnu, inden den bliver smidt ud.

Det er et godt råd jeg fik af en planteplanet sælger, der fortalte, at hun selv havde haft held med at få nye skud frem på en ellers udgået planteplanet ved blot at “lade den være” i nogen uger.

Fredag var jeg godt nok ude at kigge efter en ny planteplanet hos Dina Vejling i Brandts Passage i Odense. De har et pænt udvalg af planteplaneter, hvilket jo kun gør det sværere at blive enig med mig selv om, hvilken planteplanet, der skal være den særligt udvalgte og komme med hjem til Englandsgade 😛

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.