fbpx

Ananas DIY

Overskriften dækker over at jeg lige har sat gang i et nyt gendyrkningsforsøg. Jeg hygger mig nemlig gevaldigt med at have gang i forskellige grønne projekter. Det er ikke, fordi jeg forventer at slippe for at skulle en tur i supermarkedets grøntsagsafdeling. Ikke endnu i hvert fald. Men mine små projekter er en slags mindfulness terapi for mig.

Ananas DIY

For et par uger siden så jeg nemlig en artikel på facebook om, at man kunne gendyrke ananas. Og dem der kender mig og/eller læser med på bloggen her, ved at sådan en udfordring kan jeg bare ikke sidde overhørig….

Så jeg researchede selv lidt mere på nettet og fandt flere forskellige forslag til hvordan man kan gendyrke ananas. Så nu har jeg sat gang i 2 forskellige forsøg – og så må vi se hvilken af metoderne, der virker bedst.

Og udover at ananas smager dejligt, så styrker det bl.a. immunforsvar, knogler og fordøjelse og er god mod inflammation. So what’s not to like!

Sådan har jeg gjort:

Jeg startede med at vride toppene af ananasfrugterne.

Toppen vrides af
Toppen vrides af

 

Herefter plukkede jeg de nederste blade af, så der var bladfrit ca 2 cm op af “stokken”.

Jeg fjernede de nederste blade på stokken
Jeg fjernede de nederste blade på stokken

Dernæst satte jeg forsigtigt den ene ananas top ned i en potte i noget løs muld. 

At vente på der forhåbentlig kommer grønne blade op i midten af stokken
At vente på der forhåbentlig kommer grønne blade op i midten af stokken
Så er det bare at vente på at der kommer nogle rødder
Så er det bare at vente på at der kommer nogle rødder

Og hvis alt går vel, så vil der i løbet af 2-3 uger begynde at dukke nye grønne blade op midt i blandt de brune blade i ananastoppen i muld og forhåbentlig rødder på den ananastop jeg har sat i vand. 

Hvornår jeg så kan høste den første ananas frugt, det er så en hel anden sag. Tænker jeg nok kommer til at væbne mig med lidt tålmodighed et års tid eller to 🙂

Du kan naturligvis også følge mig på Bloglovin, Instagram og Facebook

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

2 Comments

 1. 24/04/2018 / 23:21

  Min Ananas top har ligget til tørre i et døgn nu..
  Jeg regner med at plante den en af de nærmeste dage, er godt nok spændt på om det lykkedes..

  Glæder mig til at følge med i dine og se hvad der lykkedes bedst..

  Knus <3

  • Louise
   Forfatter
   25/04/2018 / 08:20

   Jeg er også spændt på at se hvordan det går med vores ananas forsøg? og fedt at vi prøver forskellige metoder af?
   Vi må lige holde hinanden opdateret??