fbpx

7 sjove julefacts fra mig

Har du nogle gode, sjove eller skøre juleminder du vil dele? Jeg har nemlig været en tur down memory lane for at finde 7 sjove julefacts fra mig. Tror de fleste af os har en del traditioner forbundet med december og med jul. Det havde jeg også som barn. Men efter jeg blev lidt ældre har jeg fået et ret afslappet forhold til jul. Min tilgang er lidt ‘fortæl mig hvor jeg skal møde op og hvor længe jeg skal smile’ på den gode måde. Ikke at jeg ikke har haft mange hyggelige juleaftner; det siger mig bare ikke ret meget. Det hænger nok også sammen med at Mads og jeg har brugt en del år på at ræse rundt fra familie tam tam til familie tam tam

Vi plejede at dumpe ned i vores sofa 2. juledag om aftenen – med hver sin store G&T og skåle på, at nu var der et år til at vi skulle mest muligt rundt i landet på kortest tid. Men det har vi fået sagt fra overfor. Og mit største juleønske er faktisk at prøve at komme ud at rejse omkring jul. Bare for at se om jeg så rent faktisk vil savne julen så lidt, som jeg tror jeg vil. Har du holdt jul udenlands? Mads og jeg prøvede at holde nytårsaften i Hamburg i 2019/2020.

Vores juletræ i 2019
Vores juletræ i 2019

7 sjove julefacts fra mig

 • da jeg var barn var der noget der hed checkhæfter. Ud for hvert checknummer skrev man typisk hvor eller hvad man havde købt. Så min bror, søster og jeg var så vakse, at vi lige sammenlignede det der stod i vores forældres checkhæfter med vores ønskesedler. Tror faktisk aldrig mine forældre lurede det – vi var ret go’e til at spille overraskede juleaften 😉
 • i samme boldgade er at min lillesøster og jeg havde en lille aftale om, at ‘hvis du sørger for jeg får xxx, så sørger jeg for du får yyyy’. Det Møllerske kontrolgen fornægtede sig heller ikke i en ung alder og vi har en yderst praktisk tilgang til mange ting 😉
 • jeg har altid fået risengrød til forret, andesteg til hovedret og afslutningsvis appelsindessert som barn juleaften. Jeg er jo født og opvokset på landet, så det der med flæskesteg var ikke noget specielt for mig/os. I dag får vi typisk både andesteg og flæskesteg uanset om vi fejrer jul med Skov’erne eller Møller’ne.  Og ris a la mande til dessert. Men jeg forbinder nu stadig andestegen mest med jul – og masser af brune kartofler og rødkål.
Vi får både flæskesteg og andesteg juleaften. Billedet er fra vores julefrokost på Sortebro Kro i Odense
Vi får både flæskesteg og andesteg juleaften. Billedet er fra vores julefrokost på Sortebro Kro i Odense
 • jeg har aldrig rigtig troet på at julemanden fandtes. Da jeg var 4-5 år var min morfar klædt ud som julemand. Det observante barn (moi) undrede sig højlydt over, at julemanden havde morfars sko på!!

Julepynt og juletræ

 • vores julepynt her på havnekajen består primært af lyskæder på terrassen og juleøl i køleskabet. Og så har vi toppet med et kalenderlys de sidste 6-7 år. Som regel er vi håbløst bagud med at få brændt kalenderlyset ned. Måske vi skulle vælge et virkelig tyndt lys til næste år. Men man kan ikke beskylde os for at være de store julenisser sådan helt generelt. Meeeen jeg leger lidt med tanken om være lidt mere julet til næste år, hvis vi er i DK. Men så bliver det med flamingoer, avocadoer, søheste mv. som kugler på juletræet. Det skal sgu’ette være så kedeligt.
 • vi har også kun indendørs juletræ hvert andet år, når vi holder juleaften for Mads’ familie her på havnekajen. Det passer geografisk godt. Når vi er sammen med min familie foregår det enten på det nordjyske farm eller i F town.
 • min yndlings julesang er ‘Do they know it’s Christmas’ med Band Aid. Tænker den harmonerer meget godt med julens (kristne) budskab om at give gaver. Ligesom de 3 vise mænd bragte gaver, da Jesus blev født. Udover hygge, samvær og julegaver, så handler julen for mig også om lige at stoppe op og tænke over hvor godt jeg har det. Derfor giver jeg altid bidrag til nogle af de indsamlinger, der kører op til jul til fordel for dem, der ikke er helt så heldige som mig ift hvordan de holder jul. Det kan du læse mere om i mit forrige indlæg ‘For mig handler julen om at give’.

Bedste lillejuleaften

 • min bedste lillejuleaften var i 2016, hvor  Mads og jeg skulle holde jul hos min bror, svigerinde og 3 nevøer i det nordjyske. Mads og jeg kørte op til Aalborg d. 23. december og have bestilt et værelse på lufthavnshotellet. Planen var egentligt at vi ville have spist på en restaurant i Aalborg. Men vi havde ikke lige gennemskuet at restauranterne lukkede kl. 17. Nå men vi fandt en lokale burger biks og havde den mest hyggelig aften på hotelværelset med burgere, pommes frites og de drikkevarer, som vi havde været så forudseende at tage med hjemmefra. Et par gange i løbet af aftenen gik vi over i lufthavnshallen og så de forventningsglade danskere, der var på vej ud mod deres fly for at fejre jul syd på. Den aften står som noget helt fantastisk for os.

Har du nogle sjove, skøre eller skønne juleminder du vil dele? Troede du på julemanden som barn? Har du holdt nogle mere utraditionelle juleaftner under fremmede himmelstrøg?

Vi har altid julelys på terrassen og i vores fælles have
Vi har altid julelys på terrassen og i vores fælles have
Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

6 Comments

 1. 20/12/2020 / 18:06

  Jeg husker meget mere at tro på nisserne, der kom med kalenderpakker – men ved, jeg troede på julemanden og dermed også nisserne måske til og med børnehaveklassen, cirka? I folkeskolen aflives den myte jo ret hurtigt????

  • Louise
   Forfatter
   20/12/2020 / 19:18

   Det er jo egentlig meget hyggeligt med nisser, både de gode og dem der driller godmodigt????????‍???? så lidt ærgerligt når vi rives ud af vores barndomstro.

   Rigtig glædelig jul til jer 2 skønne nordjyder???? og forhåbentlig er jeres jul fyldt med nisser????????????????‍????????????

   Kh
   Louise

 2. 20/12/2020 / 15:43

  Vi holdt jul og nytår i Thailand et år i 3 uger, da datteren, svigersønnen og børnebørnene var på juleferie i Østrig med hendes far og hans kone, for at besøge min datters lillebror der var skiguide. Vi plejer at holde jul sammen allesammen hvert andet år.

  Jeg elsker ellers at jule, men det var bare dejligt at være på ferie og jeg savnede ikke julen. Det var som at være på sommerferie. Det var det vildeste nytår jeg har oplevet ????med opsending af rispapir lamper med nytårsønsker på stranden

  • Louise M
   Forfatter
   20/12/2020 / 16:39

   Ej jeg kan godt forestille mig at holde nytår i Thailand er en ret flot oplevelse???????? vi holdt nytår i Hamburg sidste år og det var en fed oplevelse????

   Og når vi på et tidspunkt vil prøve at rejse ud omkring jul så skal det helt sikkert også være til ‘de varme lande’???????????? ikke noget med en hytte i Norge eller Østrig????

   Kh
   Louise

 3. Louise M
  Forfatter
  20/12/2020 / 09:44

  Kære Janet

  Ja den Corona har ændret på mange ting for de fleste af os inkl vore juletraditioner. Men lad os håbe at nu hvor vaccinen er indenfor rækkevidde betyder at vi trods alt har et mere normalt 2021 foran os.

  Rigtig glædelig jul og godt nytår????????????????

  Kh
  Louise

 4. 20/12/2020 / 08:31

  Jeg holder som regel Jul og Nytår i vores hus i Sydfrankrig – Det er desværre ikke tilfældet i år pga virusskræk. Vores Juleværter ligger pt underdrejet med Corona, så Juleaften er aflyst og gemalen og jeg Juler selv med lidt andesteg og Julegodter. Jeg glæder mig MEGA til Jul i 2021????????