fbpx

24 julespørgsmål til mig

Julen nærmer sig med hastige skridt og jeg er blevet inspireret af et blogindlæg hos Bloggers By Heart fra sidste år, hvor man svarer på 24 forskellige spørgsmål om sit forhold til julen. Så jeg har efter bedste evne forsøgt at besvare de 24 spørgsmål og håber du måske har lyst til også at byde ind.

Julespørgsmål Q&A- hvor julet er jeg egentlig?

1. Troede du på julemanden som barn?

Nej som i nej. Da jeg var 3-4 år gammel havde min morfar klædt sig ud julemand, men jeg undrede mig såre over at julemanden havde morfars sko på. Så var det lige som ikke sjovt længere

2. Hvor mange af julemandens rensdyr kan du nævne uden at google?

Den er nem – Rudolf

3. Har du nogensinde bygget et honningkagehus?

Nej jeg har hverken bagt, bygget eller spist et honningkagehus, selvom jeg godt kan li’ honningkage.

4. Hvilke 3 ting får dig i julestemning?

Udendørs lyskæder og sne, andesteg og Anders Blichfeldt ‘Christmas Magic’ juleshow

Anders Blichfeldt Christmas Magic
Vi nåede lige til Anders Blichfeldt Christmas Magic i Odeon inden det hele blev coronanedlukket

5. Bager du selv julekager, eller køber du dem?

He, he den er også nem – jeg køber. Jeg har vist bagt lidt med min mor som barn, men det var vist mere under tvang end decideret lyst.

Juleoppytning

6. Hvornår pynter du op til jul?

Vores udendørs lyskæder kommer op på altanen medio november. Der er det rent praktiske i det at vi i vinterhalvåret også bruger altanen som køleskab og så er det praktisk med lys.

Indendørs julepynt: så sent som muligt, hvis vi altså pynter op. Hvert andet år holder vi jul med Mads’ familie her på havnekajen og der har vi juletræ. Men det er noget med at sætte det op og pynte d. 23. december og så ryger det ud d. 25., 26. eller 27. december afhængig af kampformen.

De modsatte år holder vi jul hos min familie og er ikke hjemme, så her står julepynten primært i køleskabet.

I år kommer juletræet dog op noget tidligere, men det skyldes at damen her har været på handlen og købt masser af sjovt og alternativt julepynt.

traktor juletræspynt
Min opvækst på den nordjyske farm fornægter sig ikke

7. Dress up eller casual jul?

Klart dress up, for der er nogen, der har gjort sig umage med at lave mad og planlægge aftenen og så topper vi det lige med pænt tøj

8. Hvad er dine julefarver?

Øh, lilla, hvid og grøn

9. Hvide eller farvede lys?

I couldn’t care less

10. Er nisselandskab go eller no-go?

Personligt gider jeg ikke lave det, men fint hvis andre gerne vil

11. Er en ’ugly christmas sweater’ go eller no-go?

Spild af penge, så klart no go

Hvad er dine julefavoritter

12. Hvad er din yndlingsjuletradition?

Den er ikke startet endnu, men Mads og jeg har en drøm om at tage ud at rejse omkring jul og nytår. Der er lige nogle familiemæssige ting vi lige skal have til at gå op.

13. Hvilken er din yndlingsjulefilm?

Uh, Disneys juleshow, ha ha, jeg ser ikke ret mange film

14. Hvilken er din yndlingsjulebog/historie?

Har ingen

15. Hvilken er din yndlingsjuledrik?

Årh det må være gløgg og gerne af den hvide slags!

16. Hvad er din yndlingsjulemad?

Andesteg mit die ganze schwenerei: hvide og brune kartofler, rødkål, (tynd) brun sovs, rødkål og franske kartofler

andestykker-i-ovnfast-fad
Der skal and på mit juleaftens-bord

17. Hvad er dit yndlingsjuleminde?

Det er helt klart d. 23. december 2016, hvor Mads og jeg skulle holde jul hos min bror og svigerinde på grisefarmen i det nordjyske. Mads og jeg kørte til Aalborg d. 23. december og indlogerede os på lufthavnshotellet – så vi ikke skulle køre både fra Odense til Nordjylland og retur igen d. 24. december. Ja vi kunne sagtens have overnattet på farmen, men vi valgte at det var mere roligt for alle parter at vi overnattede i Aalborg fra d. 23. til d. 24. december. Vi havde et arrangement at deltage i d. 26. december i Kolding og ville gerne have en rolig 1. juledag hjemme i Odense.

Og vi havde den hyggeligste aften på hotellet. Vi havde planlagt at ville spise i Aalborg men havde ikke gennemskuet at alt var lukket – før vi stod der. Nå men vi fandt en burgerbar og så tog vi nogle burgere og pommes frites med på hotellet og råhyggede os totalt. Og vi gik en tur over i lufthavnen 100 meter fra hotellet og så alle de glade mennesker, der var på vej sydpå på juleferie. Det var vist der drømmen om at rejse ud omkring jul virkelig fik vinger.

18. Hvad er din yndlingsjulekalender?

Det må vist være ’The julekalender’ – altså første gang den blev sendt, men jeg er ikke den store julekalender kigger.

Hvad med gaverne?

19. Er gaver til voksne go eller no-go?

Klart go – det er da meget hyggeligt at have nogle gaver at pakke op

20. Giver du dine børn (eller andre) kalendergaver?

Nix, vi har ingen børn og har heller aldrig givet til nevøer og niecer. Mads og jeg har ind i mellem haft nogle jule- eller adventskalendere til voksne (øl, chokolade, lakrids eller rom)

21. Er hjemmelavede gaver go eller no-go?

Personligt synes jeg det er total no-go – medmindre det altså er hjemmelavede gaver fra vores nevøer og niecer, så er det mega meget go

22. Hvis du kun kunne give én gave i år, hvem skulle så have den?

Min kæreste Mads

23. Nævn 3 ting du ønsker dig i år?

Løbesko, diffuser til mine æteriske olier og bogen ’Frøen i gryden’

24. Har din familie nogen alternative juletraditioner?

Næh, vi er så’en rimelig afslappede omkring jul. Da jeg var barn var min lillebror og lillesøster og jeg ret gode til at at hjælpe hinanden med at få de julegaver vi ønskede os mest. Så vi gode til at fortælle vores forældre hvad vi da absolut synes de 2 andre søskende havde fortjent til jul, he he. Derudover havde man jo dengang checkhæfte – og det gjorde det lidt lettere at kontrollere hvad der var indkøbt. Tror faktisk aldrig mine forældre anede uråd og opdagede vores lille, skal vi kalde det, jule-leg.

Det var 24 julerier om mig. Har du lyst til at byde ind med dine egne svar på alle eller nogle af spørgsmålene, ja så smid endelig en kommentar her under indlægget.

Er du til mere juleri, så kan du se 7 sjove julefacts om mig her.

Juletræ med julekugler i blå og sølv
24 julespørgsmål til mig
Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

2 Comments

 1. 04/01/2022 / 15:27

  Gløgg og and, ja tak, men sovsen skal være tyk og gløggen gerne rød. Medmindre det er æblegløgg fra Princip. Dén holder😍

  • Louise
   Forfatter
   04/01/2022 / 17:10

   Den røde gløgg er ok med mig. Til gengæld må I gerne beholde den tykke brune sovs🤣🙈🤎

   Godt nytår I 2 dejlige skrupsakker🥰🍾🎆💫

   Kh
   Louise