fbpx

Vores sommerferie i Hamburg

Vi havde 5 skønne sommerferie dage i Hamburg, hvor der var fokus på afslapning, lidt sightseeing, shopping og kærestetid. Det var lige hvad vi havde brug for. Op til vores sommerferie havde vi haft en ret stramt program. Derudover startede vi vores sommerferie med at have besøg af vores søde feriebørn. Total hyggeligt men også lidt hårdt. Derfor havde vi helt bevidst ikke lagt nogen planer for vores dage i Hamburg. Vi valgte simpelthen at droppe ‘burde’ og gik efter det lystbetonede.

Turen fra Odense til Hamburg klarer vi på små 4 timer. Selve turen tager ca 3 timer og så gør vi gerne holdt ved f.eks. Scandinavian Park på vej der ned og får tanket op. Håber ikke skattevæsnet læser med her – for det drejer sig selvfølgelig om drikkevarer.

Selfie foran Binnealster
Selfie foran Binnealster

Det er vel efterhånden vores 10. besøg i Hamburg og vi bor som altid i downtown; tæt på Binnenalster. Nu er det jo smag og behag hvor meget du vil ofre på hotelovernatninger. Men vi har nået en alder hvor vi godt vil betale lidt ekstra for at bo godt. Og er der enten terrasse eller vandudsigt slår vi til med det samme.

Fokus på afslapning

Vi havde fokus på at sove længe, sidde ved Binnenalster og nyde vandudsigten, kigge butikker og shoppe, snuppe en middagslur, god mad og ellers bare hygge. De kulturelle indslag bestod i at udforske Speicherstadt og havneområdet og besøge Miniature Wunderland.

Speicherstadt er verdens største samling af lagerbygninger, hvor de fleste fungerer som kontorer i dag. Bygningerne er adskilt af kanaler, men masser af træbroer gør det muligt at gå rundt i området. Speicherstadt er en oplevelse værd, både i dagtimerne og efter mørkets frembrud med dens smukke lyssætning. Endvidere har Hamburg en skøn havnepromenade på et par kilometer. Her kunne Odense havn godt lige lære lidt.

Miniature Wunderland

Turens højdepunkt var vores besøg på Miniature Wunderland. Det er verdens største udstilling af miniature modeljernebane udstilling. På vores havnerundtur kom vi tilfældigt forbi miniature landet og blev enige om at gå ind og se det. Det bedste er at bestille billetter på forhånd, men vi vovede pelsen. Det viste sig, at der var ca 1.5 times ventetid på at kunne komme ind. Men personen i billetlugen gav os det tip at forudbestille billetterne; ikke til om dagen men til om aftenen. Miniaturelandet har nemlig åbent fra kl. 7.30-00.00. Ja du læste rigtigt!

Ved at bestille billetter til om aftenen, opnår du nemlig lidt rabat. Og jo senere ankomst tidspunkt du vælger, jo mere rabat får du. Så vi bestilte billetter til kl. 20.30 om aftenen og fik 10% rabat. Og gik ud fra at så var der sgu nok ikke ret mange gæster. Forkert! Selvom aftenerne ikke er de travleste, så var der pænt med gæster da vi ankom. Så jeg ville nødig gå rundt der midt på dagen, hvor der er total proppet. Til gengæld var det rigtigt fint efter kl. 21, så jeg kan anbefale dig at bestille billetter til kl. 21.30. Billetten gælder 1 time, men de er ikke krakilske med tiden.

Udstillingen omfatter typiske landskaber og kendte bygninger fra Tyskland, Østrig, Schweiz, Skandinavien og senest Italien. Ca hver 10. minut dæmper de lyset i rummene og tænder det igen efter ca 5 minutter. På den måde kan du se landskaberne i dagslys og by night. Og begge dele er meget flot. Alt var meget imponerende og så flot lavet. Sjovest for os var det selvfølgelig at se de danske landsskaber med bl.a. Egeskov, Thy lejren og Padborg. OG så har de lavet en lufthavn, hvor fly letter og lander – det er så godt lavet.

Du kan læse mere om Miniature Wunderland her og bestille billetter her.

Vores sommerferie i Hamburg – i billeder

Har du som en af de få danskere endnu ikke været en tur i Hamburg, ja så kan jeg kun anbefale dig at snuppe et par dage der. Skøn by med masser af muligheder for sigthseeing, lækker mad og gode shopping muligheder.

Jeg arbejder i øvrigt på at lave en guide med vores anbefalinger til Hamburg; både med spisesteder, shoppesteder og hoteller. Den dukker nok op på bloggen inden så længe.

Herunder kan du se billeder fra vores sommerferie.

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

2 Comments

 1. 14/08/2019 / 13:08

  Det ser så skønt ud – får helt kriller i maven. Tror K og jeg igenigen ender med en tur dertil, til efteråret.

  • Louise
   Forfatter
   14/08/2019 / 15:27

   Lyder som en god ide; Hamburg kan vi heller ikke få nok af? og så ligger det i en god køre afstand i hvert fald fra Odense?