fbpx

Vil du ændre noget i dit liv efter covid-19?

For knap halvandet år siden var der vist ikke ret mange af os, der var klar over hvor stor indflydelse covid-19 ville få på vores liv. Det var noget med nogle flagermus og noget influenza værk i Kina. Sådan havde jeg det i hvert fald selv. Det skulle dog vise sig, at jeg – og formentlig også du – er blevet væsentlig klogere siden da. Covid-19 var ikke bare en influenza. Nej det var en verdensomspændende pandemi, der i den grad ændrede og har ændret vores liv. Ting vi før tog for givet, kunne vi lige pludselig ikke forvente at kunne længere.

Vi lærte at holde afstand og stiftede bekendtskab med nye ord som håndsprit, pandemi, ansigtsmaske, coronatest, nedlukning, podepinde, pandemi, flokimmunitet, zoom møder, hjælpepakke og smittetal. Du kan i øvrigt se flere covid-19 relaterede ord her.

Jeg har den største medfølelse og sympati for de små selvstændige, som kæmpede og kæmper en brav kamp for at redde deres livsværk. Og for alle de personer der gennem hele pandemien på forskellig vis har ydet en ekstraordinær stor indsats i frontlinjen på f.eks. sygehusene, i busserne, politiet og butikkerne, mens andre arbejdede hjemmefra og i øvrigt også lige klarede hjemmeskolingen af 2-3 børn. Og du kan sikkert selv supplere listen med mange flere eksempler.

Vil du ændre noget i dit liv efter covid-19?
Vil du ændre noget i dit liv efter covid-19?

Men hvad har vi så lært det sidste års tid? Var der slet ikke noget godt, selv i en for mange rigtig hård og træls periode. Jo, det har jeg i hvert fald selv oplevet. At der var nogle valg og nogle ting, der er kommet til at stå klarere i en verden, hvor mange ting er blevet så anderledes.

Vil du ændre noget i dit liv efter covid-19?

‘Ja’ er det korte svar herfra. En del ting faktisk. For der er som sagt kommet nogle gode ting ud af pandemien. Her kommer nogle af de punkter, som jeg har taget til mig – og som jeg egentlig håber vil fortsætte under en eller anden form. Også efter vi alle er blevet vaccineret og verdenen er åbnet noget mere op. Du kan også læse om om min oplevelse af 2020 i et af mine tidligere indlæg.

Håndsprit ja tak

Hvor har vi vel egentlig haft beskidte fingre tidligere? Altså ikke fordi jeg tidligere ikke har vasket hænder ofte i løbet af dagen. Men tænk hvor mange ting du og jeg har rørt ved i løbet af en dag uden at vaske hænder. Så personligt synes jeg faktisk det er meget rart med en gang håndsprit inden jeg går ind i en butik, på biblioteket eller på restaurant. Og ja bare sådan i det hele taget.

Albue hilsen

Farvel til kram og håndtryk – i hvert fald for en periode – og ja til albue hilsner og nik. De personer, der ikke er så vilde med at dele kram ud til andre end familie og nærmeste venner, har nydt at krammet har været udfaset. Personligt har jeg vænnet mig til albue hilsenen. Fint nok at kunne kramme de nærmeste igen, men det er ikke en af dem, der fylder så meget hos mig.

Afstand

Det med afstanden synes jeg faktisk også er meget rart i nogen sammenhænge. At køen i supermarkedet ikke står i nakken på hinanden, men med lidt afstand. Hey det går jo ikke hurtigere ved kassen, fordi vi ikke får den bagved ståendes vogn ind i haserne. Eller at der lige er lidt mere plads mellem bordene på en restaurant, så vi ikke sidder så tæt, at vi kan spise af nabobordets tallerkner.

Hvem og hvad er vigtigt

Mange af os har formentlig også fået ryddet lidt op i hvem og hvad der er vigtige for os. Vi har fået fokus på at nærhed er vigtig og at livet godt kan leves lidt langsommere end i overhalingsbanen. At der ikke behøver at ske noget hele tiden. Faktisk har Mads og jeg nok fået bekræftet, at vi er mest til små selskaber.

Og ja jeg glæder mig også til at vi alle er vaccinerede og vi frit kan gå på restaurant, i biffen og se vores venner uden at der skal bruges 30-90 minutter ved covid-19 testcentret.

Men vi har lært bare at være og at der skal være en god balance mellem hjemmelivet og arbejdslivet. Læste faktisk et sted, at nu hedder det ikke work-life balance, men life-work balance. Vi skal være hele mennesker og ikke mennesker i et hamsterhjul.

Nye online vaner

Mange af de ting vi tidligere tog for givet skulle foregå fysisk, synes rent faktisk godt at kunne foregå som virtuelle begivenheder.

Virtuelle mødesteder som Zoom og Skype har vist sig både gode og effektive, online smagninger, fredagsøl, træning og at spise sammen hver for sig er andre ting, der lykkedes som online begivenheder.

Nye måder at arbejde på

Mange af os stiftede bekendtskab med hjemmekontor og arbejdsmoralen viste sig at være ret god på hjemmekontoret; måske til nogens overraskelse. Men det viste også, at arbejdstiden behøver ikke at være fra kl. 8-16. Det har givet mange en mere fleksibel hverdag og nok også lidt roligere morgner. Og transporttiden er der formentlig kun få der savner!

Nej tak til hamsterhjul og stress

Det er nu også mit klare indtryk, at mange har taget deres arbejdsliv op til revision. Overvejet om arbejdslivet skal være anderledes og måske med færre timer. Eller skal byde på nogle helt andre udfordringer. Og ikke kun arbejdslivet, men nok i virkeligheden også om hvordan vi gerne vil indrette hele vores liv. Vil du blive ved med at stresse rundt og jagte det nyeste nye? Eller skal livet leves lidt mere mindfuldt?

Personligt havde jeg fornøjelsen af at blive fyret og selvom det selvfølgelig var en rigtig træls besked at få, ja så er der kommet noget godt ud af. Jeg har mærket efter og har simpelthen valgt at bruge det som en mulighed til at genopfinde mig selv og prøve nogle nye sider af mig selv af. Og der er nogle kreative sider, der har været lagt låg på i alt for mange år skal jeg hilse og sige.

Jeg har også læst, at de danske forlag modtager rigtig mange manuskripter til bøger; simpelthen fordi mange af os har haft tid til give efter skrivelysten.

Online shopping

Vi har i endnu højere grad fået øjnene op for at online shopping fungerer. Indkøbene leveres til hoveddøren og bl.a. måltidskasser har vist sig som et hit. Eller vi bestiller tingene online og kører ud og får de bestilte ting lagt ned i bagagerummet af den søde medarbejder i Bauhaus, Bilka eller Biltema uden at stige ud af bilen. God service er kommet i høj sæde igen og tak for det.

Natur ja tak

I en tid hvor motionscentre måtte holde lukket tyede vi danskerne til andre og udendørs træningsformer. Der er blevet gået og løbet ture i naturen i stor stil. Vi har i den grad fået øjnene op for at naturen er en god healer og at gå-turen i skoven gør godt for både krop og sjæl. Vi har fundet ud af at naturen giver os ro fra det stressede online liv. Der er også dukket masser af fælles former for udetræninger op. Her i Odense har vi f.eks. ‘Urban runners’ og ‘Fysio Bootcamp’, hvor naturen og omgivelserne indgår som en slags træningspartner.

Ferie i Danmark

Sommerferie i Danmark var ikke så stort et hit før 2020, men har nu har ferie i Danmark vist fået sig en renæssance. Selvfølgelig også lidt tvunget af omstændighederne. Sommerhusferie og campingliv hitter som som aldrig før, nu hvor det ikke er så let at komme udenlands. Så vi har lært vores eget land bedre at kende og fået et positivt syn på Danmark som ferieland.

Storken er en dejlig flyver
Den der siger andet lyver
Danmark er et dejligt
Sted at være
Der er nemlig atmosfære
Danmark er et yndigt land

som Shubidua så smukt synger i deres skønne sang ‘Danmark’. Og det har de jo egentlig ret i.

Hvor holder du sommerferie i år? Vi satser på både Danmark og måske et par dage i Tyskland, hvis det kan lade sig gøre. Vi skal i hvert fald ikke længere væk end at vi kan nå at køre hjem, hvis noget lukkes ned igen 😉

Vi satser på et par dage i Hamburg til sommer

Lad være med at udsætte noget

En anden vigtig lære Mads og jeg tager med os fra det seneste årstid, er også at vi skal ikke udsætte noget. Det kan vi gøre når vi bliver gamle’. Nej det kan vi fandeme ikke.

Før pandemien var der som sagt mange ting mange af os tog for givet. Fordi vi kunne rejse hvor og hvornår vi ville, spise på restaurant, gå i biffen, se masser af venner og dyrke motion i fitnesscentret som det nu bedst passede os. Sådan er det ikke længere.

For lidt over et år siden havde ingen af os forestillet os hvordan vi alle blev sat skakmat af en virus. Så vi er blevet endnu mere opmærksomme på at nyde livet og hinanden og ikke udskyde en masse oplevelser. Vi skal leve livet her og nu. Gøre de ting, der betyder noget for os. Ja tak til masser af hverdagsglimmer og hverdagslykke.

Hvad med dig?

Og som jeg skrev indledningsvis så har mange af os vist fået øjnene op for hamsterhjulet og at vores liv kan leves anderledes. Ovenstående er de ting, som jeg personligt rent faktisk synes er gode ting, der er kommet ud af den verdensomspændende pandemi trods alt. Men derfor vil jeg nu gerne snart kunne sige ‘tak for besøget Covid-19; du behøver ikke at komme igen’.

Men hvordan har covid-19 pandemien påvirket dit liv? Vil du ændre noget i dit liv efter covid-19? Hvilke ting vil du gerne holde fast i efter pandemien?

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.