fbpx

Smuttur til Hamburg

Mads og jeg var lige en smuttur i Hamburg i weekenden. Vi landede i Hamburg fredag sidst på eftermiddagen og indlogerede os på vores hotel. Første programpunkt på en Hamburg tur er altid en “lille ting” på Am Alax. Am Alex er en cafe ved Binnenalster og lå 500 meter fra vores hotel.

Ham den søde fik sin kolde øl og jeg et glas hvidvin. En menu nr. 1 som vi kalder det i vennekredsen. Og det er meget godt lige at lande på.

Menu nr. 1 på Am Alex

Menu nr. 1 på Am Alex

Vi havde ingen faste planer hjemmefra; kun at det skulle være fokus på hygge og afslapning. Vi gik forbi Le Plat du Jour – en fransk restaurant et par hundrede meter bag rådhuset, hvor vi bestilte bord til lørdag aften.

Vi blev introduceret til Le Plat du Jour af gode venner for omkring 7 år siden på en fælles Hamburg tur. Og det er ved at udvikle sig til en tradition, at vi næsten altid spiser kaninchenkeule der, når vi er i Hamburg.

Efter bordbestillingen nåede vi lige en hurtig shoppetur fredag sidst på eftermiddagen. Vi har efterhånden også vores faste rute af butikker, som vi lige skal et smut forbi. Og det er meget godt at kigge butikker den første dag; hvis der nu er noget der skal soves på.

Fredag aften

Fredag aften gik vi op mod Neugrossmarkt, ca 1 km fra vores hotel. Det er et lille torv med 7-10 restauranter, bl.a. en græsk. Desværre var alle udendørs pladser optaget på Taverna Noah og det var for varmt at sidde inde. Så vi spiste aftensmad på Bayrischer Wirthaus, og som navnet antyder kunne man her få solid men lækker tysk mad. Jeg fik spaetzle med oksekødsstykker og det smagte dejligt.

Vi besluttede os for at slutte af med en drink på Am Alex og nåede kun lige at få bestilt ved tjeneren inden et ret heftigt regnvejr satte ind. Det er ikke så let at se på billedet, men det vælter simpelthen ned med vand. Så meget at tjeneren bad de udendørs gæster om at gå med indenfor.

Vi forsøgte at løbe spidsrod mellem de udendørs parasoller, men blev alligevel lidt våde. Tjeneren var gennemblødt, men hun evnede stadig både at servere drinks og smile til alle gæsterne. Vi fik vores drink og heldigvis stilnede regnen så meget af efter 30 minutter at vi kunne småløbe tilbage til hotellet uden at blive alt for gennemblødte.

Morgenmad ude i byen

Vi vælger nogen gange at spise morgenmad ude i byen, da det ofte er billigere end på hotellerne. Vi fandt ud af at Am Alex har en morgenmadsbuffet til 10 euro + kaffe. Det var en meget lækker buffet med rigtig meget at vælge i mellem inkl. min favorit scrambled eggs 🙂 Og bestemt ikke sidste gang vi spiser morgenmad her, når vi er i Hamburg.

Resten af dagen brugte vi på at gå rundt i byen, shoppe og slappe af. Vi var faktisk også hjemme på hotellet et par gange i løbet af dagen. Ikke kun for at læsse indkøb af, men også for at hvile os. Jeg bøvler lidt med bl.a. mit højre knæ, så det trængte til at hvile sig lidt. Og både Mads og jeg fik dog ydet et vist tilskud til den tyske handelsbalance. Så måske der dukker et takkekort op fra frau Merkel en af dagene, ha ha!

Lørdag aften stod den som sagt på fætter kanin på Le Plat du jour og som dessert en creme brulee. Begge dele kan anbefales. Hertil en iskold Kronenburg.

Hjemturen søndag forløb uden problemer og vi landede i Englandsgade ved 13 tiden efter et par dejlige dage i Hamburg.

Vi venter på maden på Bayrischer Wirtshaus
Vi venter på maden på Bayrischer Wirtshaus
Spaetzle mit rinder
Spaetzle mit rinder
It was raining cats and dogs
It was raining cats and dogs fredag aften
Frokost på Mai-mai lørdag på rådhuspladsen
Frokost på Mai-mai lørdag på rådhuspladsen
Le Plat du jour
Le Plat du jour
Kanoncehnkeule mit dijonsenfsauce
Kanoncehnkeule mit dijonsenfsauce
Og det blev da også til et lille tilskud til den tyske handelsbalance
Og det blev da også til et lille tilskud til den tyske handelsbalance

Du kan naturligvis også følge mig på Bloglovin, Instagram og Facebook

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

2 Comments

 1. 06/06/2018 / 10:01

  Det lyder som en rigtig dejlig tur. Hamborg er et skønt sted til et lille afbræk 😉
  Mvh. Helle

  • Louise
   Forfatter
   06/06/2018 / 14:21

   Det var nemlig en rigtig god tur; og Hamburg er i fin køreafstand fra Odense?

   Solskinshilsner fra
   Louise