Portvinsfestival

Lørdag stod den på Portvinsfestival  her i Odense for Mads og jeg sammen med et par af vores gode venner. De sidste år er jeg og vi nemlig blevet vild med portvin! Og så er det jo oplagt at deltage i en portvinsfestival, når chancen byder sig. 

Årets Portvinsfestival forgik i og omkring Vintapperstræde lørdag d. 9. september fra kl. 12-17. Faktisk blev billetterne så hurtigt udsolgt, at der blev arrangeret en ekstra “forestilling” i forgårs fredag.

Stempelkort

Stempelkort

Der var i alt 10 stande vi kunne besøge på årets portvinsfestival. Da vi kom til Vintapperstræde lørdag ved 12.15 tiden var der en ret pæn kø til info-boden, hvor vi skulle bytte vores billetter om til et armbånd, et stempelkort og et glas. 

Efter lidt kø kom vi i gang med smagningen

Vi endte faktisk med at stå i kø i omkring 30 minutter. Det skabte en vis irritation hos de fleste af os, at vi skulle stå i en kø så længe, når vi nu havde billetter på forhånd. Armbåndet fandt vi aldrig ud af hvad vi skulle bruge til – glas og stempelkort gav lige som sig selv 😉

Men efter langt om længe at have fået vores stempelkort og glas var det tid til at besøge de forskellige stande og fik smagsprøver på 10 gode og forskellige portvine. Og irritationen fortog sig jo heldigvis i takt med, at vi fik smagt nogle af de gode portvine.

Paraplyer var populære

Paraplyer var populære

Vejrudsigten havde truet med regnvejr lørdag eftermiddag og en regnfuld eftermiddag blev det. Det regnede desværre uafbrudt fra kl. 12 til kl. 17. Men vi blev go’e til at jonglere paraply og glas🍷☔

Vi endte nu med at have nogle ganske fornøjelige timer i Vintapperstræde med vores venner på trods af vejret. Og efter at have smagt de 5 første portvine blev vi enige om at gå ned på Eydes i Kongensgade og spise frokost. Det rammer lidt hårdt med så meget portvin på kort tid uden at have spist frokost først 😉

Og lad mig være ærlig – det bekom os ganske vel med en times pause fra både portvins smagningen og regnen. Og så var det rart at kunne sidde ned og hvile benene lidt inden vi skulle ud på 2. runde.

Ingen portvinsanmeldelser

Jeg interesserer mig ikke så meget for druer, liggetid, træfade, sulfitter og hvad ved jeg 😉 – jeg er bare vild med portvin og vurderer så plain and simple om jeg bryder mig om den pågældende portvin eller ej.

Holte Vinlager og Ulrik fra Vinmedkant

Holte Vinlager og Ulrik fra Vinmedkant

Derfor vil jeg afholde mig fra at anmelde de enkelte portvine. Blot sige at vi smagte mange dejlige portvine og jeg er stadig fan af portvin! Men den første portvin vi smagte: en Taylor’s 10 års Tawny var ret god.

Det samme var den, som Holte Vinlager (og Vinmedkant) gav som smagsprøve. Desværre fik jeg ikke navnet på denne. Men det er der heldigvis råd for, da jeg kender en af de personer, der skænkede op 🙂

Og tænker jeg måske også er at finde på næste års Portvinsfestival i Odense – med eller uden paraply 🙂

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få 17 idéer til en kærestedate

Du får også tips til hvordan jeg håndterer tankemylder og stress og hvordan jeg som 50+ prøver at balancere sunde vaner og livsnyderi med fokus på yoga, løb, sund mad og masser af positive oplevelser, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

You may also like...