fbpx

Go be you – go tell them your story

Fredag aften bød på foredrag med den tidligere amerikanske ambassadør i Danmark Rufus Gifford i Odeon. “Go be you – go tell them your story” var rådet fra tidligere præsident Obama til Gifford. Det må man vist sige den tidligere ambassadør har gjort. Og samtidigt taget en stor del af danskerne med storm med sin ligefremme, charmerende og ærlige fremtræden. Og en tv doku har nok heller ikke mindsket populariteten.

I første halvdel af foredraget var der lagt op til at Gifford fortalte om sin ambassadørtid og anden halvdel var “Q&A’s”. Mads og jeg havde glædet os til foredraget med Rufus Gifford og til at høre om hans tid som ambassadør i Danmark.

Rufus lagde ud med et par danske sætninger og så var salen med! Derefter nogle fine plancher, der viste danskernes og amerikanernes lettere stereotypiske opfattelse af hinanden. Og fortalte en del hvordan han havde brugt meget tid på at møde også almindelige danskere. På at finde ud af hvad det vil sige at være dansk. 

I was the ambassedeur
I was the ambassedeur

Og danskhed defineret af Rufus byder på begreber som hygge, at ydmyghed er en fin ting som janteloven indikerer, vi har en god work/life balance. Vi har gode værdier og mange fine og gamle traditioner som vi værner om, vi har den der fælles “community” følelse og så selvfølgelig smørrebrød og snaps. Han påstod endda at have lært snapsesangen – uden at vi dog fik en smagsprøve! 

Lidt for politisk

Den sidste halvdel af 1. halvleg blev i mine øjne lige rigeligt politisk. Fair nok at Rufus “is running for office”, men jeg bor i DK og kan derfor (desværre) ikke stemme på ham! Men jeg ved sgu godt at præsident Trump ikke er hans kop te; han er heller ikke min. Men det var altså ikke det jeg var kommet for at høre.

Reklame på toiletdøren i Odeon
Reklame på toiletdøren i Odeon

Jeg ville have foretrukket at høre noget mere om selve hans arbejde som ambassadør. Hvad fik du dagen til at gå med agtigt. Hvilke opgaver han man som ambassadør og alt det der. Det irriterede mig faktisk så meget at jeg i pause overvejede at gå ud og drikke en øl med min dejlige kæreste i stedet for at snuppe anden halvdel 😉

Vi snuppede alligevel anden halvdel med – og det var vi glade nok for vi gjorde. Det handlede mest om politik men også lidt om hans ambassadørtid. Eneste irritations moment var, at stort set alle spørgere lige skulle indlede deres spørgsmål med at bruge et par minutter på dels at fortælle om dem selv og dels at det var så fantastisk at lytte til Rufus. Stil nu bare dit spørgsmål, tak!

Go be you – go tell them your story

Da vi kom hjem og sad og evaluerede foredraget over en G&T fik vi os en rigtig god snak om det vi havde hørt. Og stille og roligt blev vi mere og mere tilfredse med aftenen. Og her lørdag morgen hvor jeg skriver indlægget, har oplevelsen bundfældet sig endnu mere på den go’e måde. Omend jeg nu stadig gerne ville have hørt noget mere om selve ambassadør jobbet.

Noget virkelig godt at tage med fra foredraget var, at Rufus kom med flere eksempler på hvordan  “separation of powers” (lovgivende, udøvende og juridsk) alligevel gør at demokratiet virker i USA selv med Trump som præsident. Tegningen herunder illustrerer det fint og alt det grønne på tegningen beskrev Rufus som befolkningen.

Valget af Trump har også betydet, at en masse mennesker på forskellig vis er begyndt at beskæftige sig med politik. Så Rufus så i og for sig lyst på fremtiden. Og spændende at følge hans valgkamp fremover.

Så der kom faktisk alligevel en masse godt ud af vores aften i Odeon. Måske netop fordi Rufus i virkeligheden levede op til Obamas ord om at “Go be you – go tell them your story”!

Separation of powers
Separation of powers
Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.