fbpx

Nu er jeg blevet ingefær og gurkemeje avler

Fornylig læste jeg en artikel på nettet om, at man kan dyrke sin egen ingefær. Og tænkte straks, at det skal da prøves. Jeg synes nemlig det er smadder hyggeligt med små sjove og skøre projekter, så nu er jeg blevet ingefær og gurkemeje avler. Eller rettere jeg er på vej til at blive det 🙂

Mads og jeg bruger ingefær til mange ting og p.t. mest i vores grøntsags-/frugtjuicer. Gurkemejen er vi begyndt at bruge meget i vores mad. Så derfor lå det lige for at prøve kræfter med dyrkning af vores egen ingefær og gurkemeje. Og honestly, det er jo også begrænset hvor galt det kan gå at give sig i kast med projektet. Højst lidt sønderskudte ambitioner i mit plante dyrknings liv, ha ha 😉 

Sådan gør du
Ingefær med knopper
Ingefær med knopper

Find en ingefær knold med en eller flere vækstknopper. Ellers lad evt. din ingefær knold ligge nogle dage på køkkenbordet, så vil der typisk komme nogle knopper. Herefter lægger du ingefær knolden i en potte med muldjord og dækker knolden til med 1-2 cm muld.

Jeg har eksperimenteret med både små og store vækstknopper, som du kan se af billedet. Så nu må vi se hvad der vokser bedst. 

Gurkemeje rødder
Gurkemeje rødder

Gurkemeje roden behøver ikke at have vækstknopper. Det vigtigste er bare at den bliver lagt vandret i mulden og så finder den selv ud af hvad der skal ned i jorden og hvad der skal op i lyset 😉 Gurkemeje knolden skal også dækkes af 1-2 cm muld.

Da både ingefær og gurkemeje er tropiske planter, vil de gerne have det lidt varmt. Mine potter står p.t. i vindueskarmen inde i vores køkken-alrum. Og når det bliver lidt varmere, kommer de ud på vores terrasse. Vi har en glas afskærmning på vores terrasse, så den fungerer lidt som et drivhus.  

Ingefær og gurkemeje i min vindueskarm
Ingefær og gurkemeje i min vindueskarm

Men indtil videre står mit ingefær og gurkemeje forsøg i vindueskarmen. Så nu er der kun at vente på om der kommer noget op af jorden! De fine skilte er købt i Plantorama og kridtet i Ikea.

To be continued 😉

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.