Nu er jeg blevet ingefær og gurkemeje avler

Fornylig læste jeg en artikel på nettet om, at man kan dyrke sin egen ingefær. Og tænkte straks, at det skal da prøves. Jeg synes nemlig det er smadder hyggeligt med små sjove og skøre projekter, så nu er jeg blevet ingefær og gurkemeje avler. Eller rettere jeg er på vej til at blive det 🙂

Mads og jeg bruger ingefær til mange ting og p.t. mest i vores grøntsags-/frugtjuicer. Gurkemejen er vi begyndt at bruge meget i vores mad. Så derfor lå det lige for at prøve kræfter med dyrkning af vores egen ingefær og gurkemeje. Og honestly, det er jo også begrænset hvor galt det kan gå at give sig i kast med projektet. Højst lidt sønderskudte ambitioner i mit plante dyrknings liv, ha ha 😉 

Sådan gør du
Ingefær med knopper

Ingefær med knopper

Find en ingefær knold med en eller flere vækstknopper. Ellers lad evt. din ingefær knold ligge nogle dage på køkkenbordet, så vil der typisk komme nogle knopper. Herefter lægger du ingefær knolden i en potte med muldjord og dækker knolden til med 1-2 cm muld.

Jeg har eksperimenteret med både små og store vækstknopper, som du kan se af billedet. Så nu må vi se hvad der vokser bedst. 

Gurkemeje rødder

Gurkemeje rødder

Gurkemeje roden behøver ikke at have vækstknopper. Det vigtigste er bare at den bliver lagt vandret i mulden og så finder den selv ud af hvad der skal ned i jorden og hvad der skal op i lyset 😉 Gurkemeje knolden skal også dækkes af 1-2 cm muld.

Da både ingefær og gurkemeje er tropiske planter, vil de gerne have det lidt varmt. Mine potter står p.t. i vindueskarmen inde i vores køkken-alrum. Og når det bliver lidt varmere, kommer de ud på vores terrasse. Vi har en glas afskærmning på vores terrasse, så den fungerer lidt som et drivhus.  

Ingefær og gurkemeje i min vindueskarm

Ingefær og gurkemeje i min vindueskarm

Men indtil videre står mit ingefær og gurkemeje forsøg i vindueskarmen. Så nu er der kun at vente på om der kommer noget op af jorden! De fine skilte er købt i Plantorama og kridtet i Ikea.

To be continued 😉

Tilmeld dig The Harbour Girl Inside Look

Og få 17 ideer til en kæreste date. Du får også tips til hvordan jeg håndterer tankemylder og stress og hvordan jeg som 50+ prøver at balancere sunde vaner og livsnyderi med fokus på yoga, løb, sund mad og masser af positive oplevelser, når du tilmelder dig The Harbour Girl Inside Look.

Ved at tilmelde dig The Harbour Girl Inside Look, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig The Harbour Girl Inside Look igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

You may also like...