Lidt om at erindre og mindes

Firefighters

FirefightersFor mig er 11. september (Nine eleven) en anledning til at erindre og mindes.  For 15 år blev 2 fly tvunget til at flyve ind i World Trade Center tårnene i New York. Efterfølgende styrtede tårnene som bekendt sammen og verdenen blev vist forandret for altid.

Jeg kan lige så tydeligt huske, at det skete en tirsdag ved 16 tiden, mens jeg stadig arbejdede på Gul&Gratis i Middelfart. Min kollega Linda kom ind på arbejde og fortalte om tragedien. Bum Karla for en nyhed… 

Stearinlys i vinduet 11. september

Stearinlys i vinduet 11. september

En god times tid senere landede jeg på Odense banegård, og jeg kan stadig huske, at jeg var inde på MacD for at købe en burger. Og her kværnede tv skærmene på højtryk i baggrunden, mens vi alle søgte at forstå hvad der var sket. Jeg tog op til et par venner i Odense for det var da lige en nyhed, der ikke skulle konsumeres alene. Vi snakkede og så tv det meste af aftenen. Vi fattede vist ikke helt hvad der var sket, fordi ingen på det tidspunkt havde fantasi til at forestille sig noget så vildt!

Og 11. september er nu stadig en dag, der bør markeres i min verden. Det var et angreb på hele den vestlige verden; fysisk rettet mod USA men i min optik et angreb på alle os, der vil frihed og demokrati.  I alt døde knap 3.000 mennesker ifm angrebet; heraf 343 politimænd og kvinder og brandfolk, der mistede livet mens de prøvede at redde andre. De gik op i tårnene for at redde folk ud – velvidende at de ikke selv kom ned igen! Respekt!

Lys i vinduet

Lys i vinduet

September giver mig altid anledning til lidt eftertænksomhed

Så derfor mindes jeg 11. september  med stearinlys i vinduerne, ganske som jeg også gør 4. maj, hvor vi fejrer Danmarks befrielse! Jeg har sågar haft stearinlys med til Berlin en gang hvor vi var der i starten af maj 🙂 Så blev der sat lys op i hotelvinduet. Ja, han bli’r udsat for meget ham Mads!

Flagdag for udsendte danske soldater

Flagdag for udsendte danske soldater

Starten af september måned er egentlig en forholdsvis mindepræget periode for mig.

Udover 11. september, er d. 5 september den officielle flagdag for Danmarks udsendte. Man kan være enig eller uenig i en regerings beslutning om hvilke internationale missioner Danmark som land skal deltage i. Men de soldater, der kæmper på vores allesammens vegne, dem skal vi sgu huske, mindes og ære. Så jeg er ret meget til det der med flag, kranse og stearinlys halløj.

Vi skal huske på hvor godt vi har det, påskønne den frihed og det demokrati vi ofte tager som en selvfølge og at vi hver især har en hverdag, hvor vi heldigvis selv har ansvaret for rigtig mange ting. Og vi skal huske, at nogen kæmpede en brag kamp og andre betalte den ultimative pris for at vi idag har den frihed.

Lidt om at erindre og mindes

På det mere personlige plan er starten af september også lig med minder om en dejlig forlænget weekend tur til Hamburg, som Mads og jeg havde med 4 venner tilbage i 2011. Det er et godt minde at have at tænke tilbage på, for 5-6 uger efter turen sagde jeg farvel til en kær ven gennem 27 år. Ham besøger jeg nu på kirkegården en gang i mellem og mindes alle de go’e stunder vi havde sammen. Sådan et besøg “sætter sig” altid lige lidt hos mig, men gør nu mest godt og minder mig om, at jeg skal huske at leve livet og nyde det!

Og selvom tiden går og læger alle sår og vi alle kommer og skal videre, så synes jeg, det er helt fint at erindre og mindes og lige blive “ramt” lidt af de store eller nære ting, der har eller har haft betydning i vores liv. Minder gør godt, så længe de ikke overtager dit liv!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få 17 idéer til en kærestedate

Vil du have tips til kærestehygge og modtage mails direkte i din indbakke, når jeg har nyheder at dele? Så tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

You may also like...