fbpx

Lav din egen hyben snaps

Nyeste “skud på snapsestammen” her på havnekajen er vores hyben snaps. Vi har forsøgt os med forskellige smagsvarianter og nu var turen så kommet til hyben. Den største udfordring var dog så lige at lokalisere nogle hyben buske her midt i Odense C. Men langt om længe lykkedes det på en af mine løbeture – efter lidt søgen hist og pist. Og nej, jeg afslører selvfølgelig ikke hvor 🙂

Hyben
Hyben

Lidt mere forberedelse

Modsat vores øvrige snapseprojekter kræver hyben snapsen lidt mere forberedelse.

Udover at man stikker sig når man plukkerne hybenene, så skal de jo også renses for frø. Og det tager lidt tid skal jeg hilse og sige. Ifølge diverse opskrifter kan det godt lade sig gøre at komme hele hyben i vodkaen. Men smagen skulle blive mere intens, når bærene halveres, så vi gav den gas med urteknivene.

Vi kom så i tanke om, at der da måtte være nogen tricks; selvfølgelig først da vi var næsten færdige med at skrabe frø ud!

Rengjorte hybenfrugter
Rengjorte hybenfrugter

Og ja, det er der da en lettere måde 🙂 Du kan halvere hybenfrugterne, komme dem i en plastikpose, ligge dem i fryseren natten over. Så er det lidt lettere at få frøene ud af de halvfrosne hybenfrugter.

Udover de halverede hybenfrugter indeholder vores hybensnaps ren vodka, lidt kanel og et par teskefulde honning fra vores private biavler.

Nu skal vores hybensnaps så trække et par måneder og så håber vi sandelig at resultatet står mål med indsatsen. Det finder vi ud af til julefrokosten i december 🙂

Og bliver det en succes laver vi en ny portion hyben snaps; ellers gør vi nok ikke 🙂 Vi forsøger os med flere forskellige snapse smagsvarianter i år, så vi ved hvad vi skal lave store portioner af til næste år.

Hybensnapsen er meget dekorativ
Lav den egen hyben snaps – den er faktisk også meget dekorativ at have stående

I et af mine tidligere indlæg kan du se hvordan du laver porse snaps.

Vi har købt nogle patentprop flasker og de er ret fine til at gemme den færdigelavede snaps i. Og de fåes i flere størrelser, så vi bruger ind i mellem også en af vores hjemmelavede snapse som værtsgave (hvis modtageren vel at mærke drikker snaps 😉 )

Lav din egen hyben snaps

Du skal bruge

100-200 gram rengjorte hyben

vodka eller smagsløs snaps

kanel og/eller honning

Lad hyben og vodka blandingen stå i et glas med tæt låg i ca 2 måneder.

Blandingen filtrerer du efterfølgende igennem et kaffefilter

Er smagen for kraftig, så fortynd din blanding op med mere vodka

Ønsker du en lidt sødere eller rundere smag kan du tilsætte lidt kanel og honning, så du rammer en smag du selv kan li’.

Bonus tip:

Hvis dine hyben frugter ikke er modne nok, indeholder de meget pektin, som kan gøre din væske lidt geleagtig. Du kan piske den gele-agtige masse igennem med et piskeris og filtrere den igennem et kaffefilter.

Hvis du er lidt sent ude med din snapsebrygning i forholdt til hvornår du planægger at servere snapsen, kan du her se 6 snapseopskrifter, som du kan lave i sidste øjeblik.

Har du forsøgt dig med at lave snaps selv?

Lav din egen hyben snaps og her ser du vores færdige resultat
Lav din egen hyben snaps og her ser du vores færdige resultat

Jeg er glad for, at du læser med på min blog. Du er naturligvis meget velkommen til at skrive kommentarer under mine blogindlæg og/eller på mine opslag på mine øvrige profiler på hhv Bloglovin, Instagram, Facebook og Pinterest

Få 4 nemme trin til at få ro i kroppen, når du føler dig stresset
Oplever du uro i kroppen? At dine tanker buldrer derud ad? Og at det er svært at finde ro?
Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få min favoritøvelse til hvordan du kan skabe ro i kroppen.

 

 

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.