fbpx

Køkkenaffald som plantegødning

Jeg har sat gang i et nyt lille plante eksperiment; eller rettere gødningseksperiment. Jeg kan ikke huske i hvilken sammenhæng, men jeg faldt fornylig over en artikel på nettet om, hvordan man bedst holder liv i sine stueplanter.

Jeg er vild med ikke kun de traditionelle stueplanter, men også gerne nogle lidt mere eksotiske som f.eks. luftplanter og planteplaneter. Og derudover har jeg som oftest også gang i nogle planteprojekter med gendyrkning og lignende.

Uanset hvad så er der mange gode fordele ved at du omgiver dig med planter:

Stueplanter

-giver nemlig et bedre indeklima

-øger luftfugtigheden i stuen eller hvor planterne står

-mange planter er gode luftrensere, så du slipper for giftstoffer

-gør akustikken i rummet bedre

I artiklen stod der bl.a. at i stedet for at købe Substral til mine planter, så kunne jeg med fordel gå i køkkenet og bruge mit køkkenaffald. Forstået på den måde at knuste æggeskaller og i særdeles kaffegrums er gode at bruge som gødning til mine stueplanter.

Så da vi fik omelet til frokost i søndags gemte jeg lige æggeskallerne og tørrede dem. Herefter puttede jeg dem i plasticpose, så jeg kunne knuse dem uden at svine hele køkkenet til.

Det er en god ide at tørre kaffegrumsen en dag eller 2, førend du bruger den som gødning til dine planter. Det er nemlig for at undgå at fugtig kaffegrums får dine planter til at rådne.

Jeg er startet med at prøve den nye gødningsblanding af på nogle af mine mange avocadoplanter.

Avocadoplanterne har nu fået gødning i form af kaffegrums og æggeskaller
Avocadoplanterne har nu fået gødning i form af kaffegrums og æggeskaller

Billedet er taget inden jeg arbejdede gødningen ned i jorden.

Personligt synes jeg det giver rigtig fin mening at genbruge noget af det, der ellers ville ende som køkkenaffald. Jeg er på ingen måde øko fanatiker, men øver mig i at blive mere og mere bevidst om ikke at forbruge mere end nødvendigt.

Jeg lod kaffegrumsen tørre et par dage
Jeg lod kaffegrumsen tørre et par dage
Jeg knuste æggeskallerne i en pose
Jeg knuste æggeskallerne i en pose

 

 

 

 

 

 

Brusebad

Jeg prøver at passe godt på alle mine planter. Så en fast del af min søndagsaktivitet er faktisk at give nogle af planterne et brusebad. Når det er for køligt udenfor ryger de en tur under bruseren for at fjerne støv m.v. fra bladene.

Vi har en til tider lav luftfugtighed i vores lejlighed; specielt om vinteren. Det bekommer ikke mine avocadoplanter så vel og de får derfor brune blade. Det prøver jeg som sagt at imødegå ved at give dem en ugentlig tur under bruseren.

Det fjerner ikke helt de brune blade, men det gør de brune blade og de brune pletter i kanten af bladene både færre og mindre.

Du er velkommen til at skrive kommentarer under mine blogindlæg og/eller på mine opslag på mine øvrige SOME profiler på BloglovinInstagram og Facebook

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

2 Comments

 1. 08/12/2018 / 23:23

  Glæder mig til at høre om det virker og hvad du ellers finder på at bruge..
  Jeg har selv overvejet den med kaffegrums nemlig..

  Knus Jeanette

  • 09/12/2018 / 10:53

   Ja, jeg skal nok lige skrive om mine erfaringer om et par uger?☕️??
   Og lad mig vide, hvis du laver nogle forsøg??
   God søndag!
   Knuz
   Louise