fbpx

Juleweekend i Berlin

Hvert år tager Mads og jeg på en forlænget juleweekend; enten i Hamburg eller i Berlin. I år var det så Berlins tur til at få besøg af os i den første weekend i december.

Vi er på ingen måde de store julenisser; jeg plejer at sige, at vores julepynt står i køleskabet 😛 Men alligevel synes vi det er hyggeligt med en forlænget juleweekend i det tyske med masser af lys og glühwein.

Julemarkederne omkring Alexander Platz er flotte, med masser af lys og liv og med mulighed for at købe masser af mad og drikke samt julepynt i alle afskygninger. På Gendarmen Markt betaler man 1 euro for at komme ind på selve markedet. Her er kvaliteten af de ting, der sælges i boderne nok også en tand bedre end på de gratis julemarkeder.

Faste traditioner

Vi boede på hotel Ramada nær Alexander Platz. Vi bor næsten altid i Østberlin, når vi er i Berlin og gerne tæt på Alexander Platz, hvor vi er tæt på u-bahnen, shopping muligheder og spisesteder. Udover at opleve de forskellige julemarkeder inkluderer et besøg i Berlin også altid en tur på Kudamm, hvor vi er på Alt Berliner Biersalon og få en øl eller noget glühwein.

Derudover spiser vi aftensmad på den græske restaurant Nea Knosso på Güntzelstrasse (i en sidegade 2 u-bahn stop fra Kudamm). Vi elsker græsk mad og fandt tilfældigt restauranten, idet vi boede på et hotel overfor restauranten for nogle år siden. Og siden da har vores Berlin besøg altid inkluderet aftensmad på Nea Knossos.

Og til sidst en sød gestus fra hotellet. Da vi stod op søndag morgen stod der en chokolade julemand udenfor hver hoteldør. Den 6. december er nemlig Sankt Nikolaus’ dag i Tyskland. Her kommer julemanden ifølge traditionen på besøg modsat i Danmark, hvor han først kommer den 24. december.

Læs mere om Alt Berliner Biersalon på Alt Berliner Biersalon

Læs mere om restaurant Nea Knosso på Nea Knosso

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.