fbpx

Infomøde om udviklingen på Odense havn

Tirsdag d. 26. januar deltog Mads og jeg i det første af 2 planlagte infomøder om udviklingen på Odense havn. Faktisk var interessen for infomødet om udviklingen på Odense havn så stor, at kommunen valgte at lave et ekstra møde udover de planlagte 2 møder. 

Rigtig fin ide med at kommunen holder info møder for byens borgere om hvilke planer, der i dette tilfælde er for udviklingen af Odense havn – også kendt under navnet “Byomdannelsesplan for Odense havn 2.0”. 

Efter intro fra rådmand Jane Jegind og et større kavaleri af  kontorchefer fra kommunen var spørge-lysten fra de fremmødte borgere stor. Ikke alle lige begavede eller relevante spørgsmål, men det er jo betingelserne når man laver et offentlig møde. Mange relevante spørgsmål om byggeri m.v. på havnen, om p-forhold, der p.t. er lettere kaotiske. Og i den mere kuriøse ende af skalaen var der spørgsmål om asfaltering af en cykelsti langs Odense kanal. 

infomøde kort
Kort over Odense inderhavn

Vi bor jo selv i Englandsgade, som er i selve inderhavnen og hvor de fleste ting er ved at være nogenlunde færdige. Og kun godt at kommunen har fokus på at gøre nogen af områderne færdige på havnen. Det øger jo også lysten til at flytte ned på vores fantastiske havn.

I planen er der en masse gode intentioner om, at kvaliteten af kommende byggerier på og omkring Odense havn skal være høj og at der skal udformes såkaldte by-rum eller grønne områder. Havneområdet er ifølge byomdannelsesplanen opdelt i forskellige områder, der skal have hvert sit udtryk. Så langt så godt og hvis alt bliver som skitseret i planen, så bliver Odense havn et endnu mere fantastisk sted at bo end den er på nuværende tidspunkt.

Nok p pladser?

Men min største bekymring er i virkeligheden nok, om kommunen sørger for at der er nok p-pladser. Udmeldingen  på infomødet i tirsdags var, at hvert område på havnen skal rumme sin egen parkering. Så må vi håbe de gode intentioner holder, for både Kristiandals lejligheder med de orange og/eller grønne altaner i Englandsgade og de nye kommende ungdomsboliger på Stenfiskerkajen er planlagt med kun ganske få p pladser 👿

Udover p pladser til beboere er der også behov for p pladser ved forskellige arrangementer. Bl.a. afholdes der i sommerhalvåret loppemarked hver søndag på den store plads, hvor mange hundrede mennesker møder op hver søndag. Og mange af disse kommer jo i bil. Restaurant Nordatlanten har jo også en del gæster med behov for parkering. Og i øjeblikket har Odense Zoo en udstilling i den røde bygning på Byens Ø. Nå, men spændende at se om kommunen holder sig til planen 🙂 

Du kan i øvrigt se planen i sin fuld længde på Odense kommunes hjemmeside Byomddanelsesplan for Odense havn 2.0 

Planen er i offentlig høring indtil 22. februar 2016. Så tror vi er et par naboer, der i hvert fald lige giver vores besyv med til høringen ang. vores bekymring over antallet af p pladser på havnen.

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.