fbpx

Gospel med Marie Carmen Koppel og Symfoniorkestret

Lørdag eftermiddag bød på gospel med Marie Carmen Koppel og Symfoniorkestret i Carl Nielsen salen i Odense Koncerthus. Mads og jeg har aldrig været til en gospel koncert før. Og så med et helt symfoniorkester, så vores forventninger var store.

Og vores forventninger blev indfriet. For hold da op en energi og en sangglæde vi oplevede. Vel akkompagneret af vores fantastiske Odense Symfoniorkester. Koppel og symfoniorkestret klædte i den grad hinanden. Og med et kor bestående af ca 440 gymnasieelever og gospelsangere fra “Soulsingers”. Og med Janne Vind som dansende kor-dirigent var der basis for en sang- og musikoplevelse af en vis kaliber.

Marie Carmen Koppel og 440 korsangere
Marie Carmen Koppel og 440 korsangere

Orkestret var flyttet ned på gulvet, så der var plads til Marie Carmen Koppel og de ca 440 korsangere på selve scenen og på de øverste tilskuerrækker oppe bag orkestret. Og der var total gang i alle. Det var fedt at se, at mange af korsangerne gik vildt meget op i det hele og sang med både deres stemme og deres hænder 🙂 

Gospel er det engelske ord for “evangelium”. Gospelmusikken er en kirkelig musik-genre, der er opstået i blandt sorte i USA og den er nært beslægtet med spirituals og blues-musikken. 

Odense Symfoniorkester, Marie Carmen og kor: Oh happy day
Odense Symfoniorkester, Marie Carmen og kor: Oh happy day

I dag fik vi smagsprøver både på det jeg forbinder med “rigtig” glad gospelmusik med masser af korsang og sving samt mere stille og eftertænksomme numre som f.eks. Bless Me, Bridge Over Troubled Water, Total Praise, Everlasting love og Oh Happy Days.

Efter knap halvanden times koncert gik Mads og jeg glade og nynnende fra Carl Nielsen salen. En oplevelse rigere og med en bevidsthed om, at det nok ikke er den sidste gospelkoncert vi har været til – Oh Happy Day 😛 

Har du travlt på jobbet? Sover du dårligt?

lotusstilling-vejrtrækningEller bliver din to do liste længere og længere?

Så er du ikke alene. Ca 430.000 danskere oplever symptomer på alvorlig stress hver dag. 

MEN ved at gøre noget godt for dig selv i ja bare 5-10 minutter hver dag, kan du sænke dit stress niveau.

Hvordan gør du det?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få 5 mindfulde øvelser, der hjælper dig med at sænke dit stress niveau, selvom du har travlt.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.