fbpx

For 71 år siden lød frihedsbudskabet

For 71 år siden lød frihedsbudskabet i radioen d. 4. maj omkring kl. 20.40: “

I dette øjeblik meddeles det, at Montgomery har oplyst, at de tyske tropper i Holland, Nordvesttyskland og i Danmark har overgivet sig.

Derefter gentog han budskabet med ordene:

Her er London, Vi gentager…”
Lys i vinduet
Lys i vinduet

Nu kan jeg jo selvsagt ikke huske den pågældende aften, da jeg “kun” er 50 år. Min eneste relation til 2. verdenskrig er, at jeg har fået fortalt, at min morfar var med i modstandsbevægelsen og var tæt på at blive snuppet af Gestapo.

Det blev han heldigvis ikke, og derfor havde jeg fornøjelsen af at kende ham indtil han døde i 1998. Men vi har nu aldrig talt om hans indsats. Men på trods af vi aldrig har berørt emnet, har jeg altid været meget til det med at sætte lys i vinduet d. 4. maj. For at mindes, de der kæmpede for vores land. Og siden 2012 har jeg også altid haft lys i vinduet d. 11. september for at mindes de omkring 3.000 mennesker, der døde i World Trade Center i USA.

Lys med til Berlin

Jeg har sågar haft stearinlys med til Berlin og sat lysene op i hotelværelsets vindue, fordi vi tilfældigvis var i Berlin i starten af maj for nogle år siden. Så ja, jeg går all in med lys i vinduet 2 gange om året. Og som oftest er lysene i de nationale farver; hhv rødt og hvidt samt rødt, hvidt og blåt!

Indrømmet, jeg er også lidt fascineret af den måde amerikanerne hylder deres helte og faldne soldater på. Amerikanerne kan altså det der med at lave mindesmærker og hylde deres soldater. Det mener jeg godt, vi kunne lære lidt af. Man kan være enig eller uenig i sagen og om vi skal gå i krig og alt det der.

Men uanset holdning, så mener jeg, at vi bør hylde de mennesker, der betaler en ofte meget dyr pris for at være afsted for at forsvare de frihedsrettigheder og det demokrati, som mange af os tager for givet. Så nej, Zenia Stampe er sgu ikke populær her på matriklen 🙂

4. maj i Ansgar anlæg

Normalt er Mads og jeg også til 4. maj mindehøjtideligheden i Ansgar Anlæg her i Odense, der arrangeres af Komiteen for mindehøjtideligheden 4. maj; her er der repræsentanter fra Storbritanien, Canada og USA udover de danske repræsentanter, hvorfor “Union Jack”, “Maple Leaf Flag” og “Stars and Stripes” blafrer side om side med “Danebrog”. Desværre var Mads og jeg ikke i Ansgar Anlæg i år, da de sidste 14 dage op til har været mega travle for os begge, så vi nøjedes med lys i vinduet. Men det føltes faktisk lidt som at pjække 🙁  Jeg nåede dog lige forbi Ansgar Anlæg sidst på eftermiddagen, mens aftenens mindehøjtidelighed blev forberedt og fik snuppet et par billeder, som du kan se herunder:

 

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.