Nyeste “skud på snapsestammen” her på havnekajen er vores hyben snaps. Vi har forsøgt os med forskellige smagsvarianter og nu var turen så kommet til hyben. Den største udfordring var dog så lige at lokalisere nogle hyben buske her midt i Odense C. Men langt om længe lykkedes det på en af mine løbeture – efter lidt søgen hist og pist. Og nej, jeg afslører selvfølgelig ikke hvor 🙂
Lidt mere forberedelse
Modsat vores øvrige snapseprojekter kræver hyben snapsen lidt mere forberedelse.
Udover at man stikker sig når man plukkerne hybenene, så skal de jo også renses for frø. Og det tager lidt tid skal jeg hilse og sige. Ifølge diverse opskrifter kan det godt lade sig gøre at komme hele hyben i vodkaen. Men smagen skulle blive mere intens, når bærene halveres, så vi gav den gas med urteknivene.
Vi kom så i tanke om, at der da måtte være nogen tricks; selvfølgelig først da vi var næsten færdige med at skrabe frø ud!
Og ja, det er der da en lettere måde 🙂 Du kan halvere hybenfrugterne, komme dem i en plastikpose, ligge dem i fryseren natten over. Så er det lidt lettere at få frøene ud af de halvfrosne hybenfrugter.
Udover de halverede hybenfrugter indeholder vores hybensnaps ren vodka, lidt kanel og et par teskefulde honning fra vores private biavler.
Nu skal vores hybensnaps så trække et par måneder og så håber vi sandelig at resultatet står mål med indsatsen. Det finder vi ud af til julefrokosten i december 🙂
Og bliver det en succes laver vi en ny portion hyben snaps; ellers gør vi nok ikke 🙂 Vi forsøger os med flere forskellige snapse smagsvarianter i år, så vi ved hvad vi skal lave store portioner af til næste år.
I et af mine tidligere indlæg kan du se hvordan du laver porse snaps.
Vi har købt nogle patentprop flasker og de er ret fine til at gemme den færdigelavede snaps i. Og de fåes i flere størrelser, så vi bruger ind i mellem også en af vores hjemmelavede snapse som værtsgave (hvis modtageren vel at mærke drikker snaps 😉 )
Lav din egen hyben snaps
Du skal bruge
100-200 gram rengjorte hyben
vodka eller smagsløs snaps
kanel og/eller honning
Lad hyben og vodka blandingen stå i et glas med tæt låg i ca 2 måneder.
Blandingen filtrerer du efterfølgende igennem et kaffefilter
Er smagen for kraftig, så fortynd din blanding op med mere vodka
Ønsker du en lidt sødere eller rundere smag kan du tilsætte lidt kanel og honning, så du rammer en smag du selv kan li’.
Bonus tip:
Hvis dine hyben frugter ikke er modne nok, indeholder de meget pektin, som kan gøre din væske lidt geleagtig. Du kan piske den gele-agtige masse igennem med et piskeris og filtrere den igennem et kaffefilter.
Hvis du er lidt sent ude med din snapsebrygning i forholdt til hvornår du planægger at servere snapsen, kan du her se snapseopskrifter, som du kan lave i sidste øjeblik.
Har du forsøgt dig med at lave snaps selv?
Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?
Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.
Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.
Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.