fbpx

Valgdag og stegt flæsk

I går d.  21. november blev der afholdt kommunalvalg i Danmark. Jeg var i mine unge dage meget involveret i en politisk ungdomsorganisation. Derfor var der selvfølgelig dømt valgdag og stegt flæsk hjemme hos os i går. 

Sådan er det lidt med os gamle cirkusheste. Selvom jeg ikke i dag er medlem af og aktiv i et politisk parti, så lugter jeg altid savsmuld under en valgkamp. Det skyldes nok at jeg har så mange gode og sjove minder fra mine unge dage. Og har i øvrigt fundet nogle af mine bedste venner den vej rundt. Så en valgkamp bliver lidt “a trip down memory lane”.

Den gang hvor de sociale medier knap opfundet, ha, ha, så vi førte meget analoge valgkampe. Den stod på uddeling af pjecer og diverse sjove happenings i gågaden, plakatklistring og opsætning af plakater i de odenseanske lygtepæle. Det var hårdt, men hold kæft hvor havde vi det også sjovt undervejs. Og sikke et sammenhold.

Nå, men i dag har jeg en lidt mere tilbagelænet holdning til valgkampen og synes jeg har kravlet op i de lygtepæle jeg skal. Så nu følger jeg det hele lidt mere på afstand.

Ny tradition med stegt flæsk

Et af vores nyere tiltag er, at vi så vidt mulig plejer at smide kaloriebomben stegt flæsk og persillesovs på middagsbordet. Igen vælger vi de luxe udgaven med at stege flæsket i ovnen, så hele lejligheden ikke lugter af stegt flæsk flere dage.

Stegt flæsk og persillesovs
Stegt flæsk og persillesovs

Jeg fandt en fin opskrift på stegt flæsk med persillesovs på bloggen “Valdemarsro“. Den kan jeg klart anbefale at følge. Vi havde købt skiveskåret flæsk; skiverne var lidt tykke, så næste gang vi skal have stegt flæsk, vælger vi at købe et helt stykke og selv skære skiverne. Men kaloriebomben smagte godt og fordrer vist lidt ekstra skridt i dag 😉

I kø for at stemme

I går oplevede Mads og jeg faktisk noget vi aldrig har oplevet før. Vi måtte stå i kø for at afgive vores stemmer.

Vi stemmer på Sct. Hans skole på Egebæksvej i Odense og kørte derop ved 17 tiden. Vi blev ret overraskede over at se, at der var mere end 100 meter kø – uden for selve valglokalet. Så vi blev enige om at køre hjem og spise det berømte valgflæsk og så køre op til stemmestedet igen.

Men var køen blevet kortere, da vi ankom vel afspiste igen ved 19 tiden? Nixen bixen, så vi endte med at stå i kø 25 minutter for at komme ind og stemme. Efterfølgende fandt vi ud af, at der faktisk havde været lange køer ved en del af de odenseanske stemmesteder i Odense C??!!?!? Måske kommunen har lukket for mange valgsteder?

Nå, vi sat vores X’er men måske vi vælger at brevstemme næste gang 😉 

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.