Odense havn

Odense havn har de seneste 10 år ændret sig fra at være en industrihavn til også at være et sted, hvor man har lyst til at bo. Havneområdet er i disse år i fuld gang med at blive omdannet til en helt ny bydel tæt på Odense C og her i 2015 er er der ejer- og lejerbolig blandet med erhverv.

Den første bygning med boliger på Odense havn, er “Havnehaven”, der er tegnet af den kendte arkitekt Henning Larsen og opført i 2004/2005. Efterfølgende er der kommet flere boligkomplekser på Odense havn; Fyns Almennyttige og Kristiansdal, Olav De Lindes ungdomboliger bag Det Nordatlantiske Hus, kollegieværelserne i.f.m. Det Nordatlantiske Hus og Promenadebyen. 

Havneområdet er nu  også tilgængeligt via Byens Bro, der går fra Jernbanegade, over togskinnerne og lander bag det nye VUC i Ejlskovsgade.

Der masser af aktiviteter og tilbud på havneområdet; ikke mindst på Byens Ø med Nordatlantisk Hus, Fodboldfabrikken, Odense Zoo’s udstilling om hajer (indtil påsken 2016), parkourbane, minigolf og Container art. Med disse aktiviteter lever havnen i høj grad op til Odense by’s motto om at “leve er at lege”.

På promenaden foran Fyns Almennyttige boligblok findes vandgoblerne – en interaktiv vandlegeplads og i det miderste havnebassin er Odense kommune i gang med at etablere havnebadet, der forventes klar til brug i maj 2016. Og om sommeren træner kajakpolo folket i det miderste havnebassin.

Læs mere om Odense havn på Odense havn og Aktiviteter på Odense havn