fbpx

Odense havn

Odense havn har de seneste 10 år ændret sig fra at være en industrihavn til at være et sted, hvor man har lyst til at bo. Havneområdet er i disse år i fuld gang med at blive omdannet til en helt ny bydel tæt på Odense C. Der er ejer- og lejerbolig blandet med erhverv.

Den første bygning med boliger på havnen er “Havnehaven”. Bygningen er tegnet af den kendte arkitekt Henning Larsen og opført i 2004/2005. Det er den bygning jeg bor i. Efterfølgende er der kommet flere boligkomplekser på Odense havn; Fyns Almennyttige og Kristiansdal, Olav De Lindes ungdomboliger bag Det Nordatlantiske Hus, kollegieværelserne i.f.m. Det Nordatlantiske Hus og Promenadebyen. Og i 2016 blev Odense havnebad til virkelighed.

Havneområdet er nu også tilgængeligt via Byens Bro, der går fra Jernbanegade, over togskinnerne og lander bag det nye VUC i Ejlskovsgade.

At leve er at lege

Der masser af aktiviteter og tilbud på havneområdet. Ikke mindst på Byens Ø med Nordatlantisk Hus, Fodboldfabrikken, parkourbane, minigolf og Container art. Med disse aktiviteter lever havnen i høj grad op til Odense by’s motto om at “leve er at lege”.

På promenaden foran Fyns Almennyttige boligblok findes vandgoblerne. En interaktiv vandlegeplads for de yngste gæster på havnen. I det miderste havnebassin finder du Odense havnebad, så husk badetøjet. Eller snup et frikvarter om sommeren og se kajakpolo folket træne – også i det miderste havnebassin.

Læs mere om hvad der sker på havnekajen her.

Læs mere om havnen på Odense havn og Aktiviteter på Odense havn