Odense havn

Odense havn har de seneste 10 år ændret sig fra at være en industrihavn til at være et sted, hvor man har lyst til at bo. Havneområdet er i disse år i fuld gang med at blive omdannet til en helt ny bydel tæt på Odense C. Der er ejer- og lejerbolig blandet med erhverv.

Den første bygning med boliger på havnen er “Havnehaven”. Bygningen er tegnet af den kendte arkitekt Henning Larsen og opført i 2004/2005. Det er den bygning jeg bor i. Efterfølgende er der kommet flere boligkomplekser på Odense havn; Fyns Almennyttige og Kristiansdal, Olav De Lindes ungdomboliger bag Det Nordatlantiske Hus, kollegieværelserne i.f.m. Det Nordatlantiske Hus og Promenadebyen. Og i 2016 blev Odense havnebad til virkelighed.

Havneområdet er nu også tilgængeligt via Byens Bro, der går fra Jernbanegade, over togskinnerne og lander bag det nye VUC i Ejlskovsgade.

At leve er at lege

Der masser af aktiviteter og tilbud på havneområdet. Ikke mindst på Byens Ø med Nordatlantisk Hus, Fodboldfabrikken, parkourbane, minigolf og Container art. Med disse aktiviteter lever havnen i høj grad op til Odense by’s motto om at “leve er at lege”.

På promenaden foran Fyns Almennyttige boligblok findes vandgoblerne. En interaktiv vandlegeplads for de yngste gæster på havnen. I det miderste havnebassin finder du Odense havnebad, så husk badetøjet. Eller snup et frikvarter om sommeren og se kajakpolo folket træne – også i det miderste havnebassin.

Læs mere om hvad der sker på havnekajen her.

Læs mere om havnen på Odense havn og Aktiviteter på Odense havn