Vanding af planteplaneter

Søndag er som regel lig med vanding af mine planteplaneter.

Vanding af planteplaneter

Det foregår ved at jeg sætter mine planteplaneter ned i en vaskebalje fyldt med vand. Der skal være så meget vand i baljen, at planeterne lige er dækket hele vejen rundt. Så kan de nemlig suge fra alle sider og ikke kun fra bunden. På den måde undgår jeg, at de rådner.

Det er i øvrigt en god ide at komme lidt substral i vandet en gang i mellem for at give planterne lidt ekstra næring.

Jeg lader planteplaneterne stå i i baljen i ca 20 minutter. Derefter plejer jeg at hælde vandet ud og lige lade dem stå i den tomme balje 10-15 minutter. Det giver mine planteplaneter mulighed for lige at dryppe lidt af. Som oftest sætter jeg dem på en avis i baljen, så avisen lige kan suge det værste vand fra og jeg undgår at de drypper på gulvet. Herefter presser jeg lidt på den enkelte planet for lige at mærke efter hvor meget vand, der er i den. Er det nødvendigt dupper jeg den evt. med lidt køkkenrulle for at den ikke skal dryppe på gulvet, når jeg hænger den op igen.

I øjeblikket har jeg 5 planteplaneter, som du kan se af billederne herunder:

Du kan læse mere om planteplaneter på Planteplaneter

You may also like...