fbpx

Fifty plus ain’t that bad

I starten af februar fyldte vores skønne kronprinsesse Mary 50 år. Og jeg tror det fik flere af os 50 plus til at reflektere lidt ekstra over livet som 50 plus. For livet er jo hverken slut, kedeligt eller gråt. Alder er et tal og det er mindst lige så vigtigt hvordan du føler og hvor gammel du føler dig.

I hvert fald læste jeg et skønt blogindlæg ‘Velkommen i klubben Mary‘ hos mine med-kombattanter Eva og Pernille på Lovelyladies.dk, som jeg har ladet mig inspirere af.

Og jeg skal lige disclaime med det samme, at jeg er stor fan af vores Kongehus og ikke mindst vores fantastiske kronprinspar ;-

Vores skønne kronprinsesse er i øvrigt et godt eksempel på, at livet som 50 plus er godt. Hun er en moderne kvinde og vi er nok en del der kan spejle os i hende: i hvert fald i et vist omfang. Hun hviler i sig selv og har meget på hjerte samtidig med at hun har empati og engagement. Og jo jo hun har hjælp til en del ting, men omvendt skal hun også stille op til meget, så jeg tænker det går lige O.P.

Jeg er 50 plus

Som du nok ved, så har jeg rundet de 50 år for et par år siden. Og hvor mine forældre nok betragtedes som værende ’gamle’, da de var 50 plus, så er der bare sket en udvikling.

50 plus er ikke længere lig med slut, færdig og udbrændt. Næh 50 plus er nærmest ved at være det nye sort. Og vi skubber grænserne for hvad vi må, bør og kan gøre som 50, 60 og 70 årige. Begynder jeg at stå på rulleskøjter i morgen, er der nok ikke så mange, der vil undre sig over det.

Kræfterne er måske lige knap så mange som i vores unge dage, men det opvejes så i stedet af viden og erfaring. For med alderen kommer erfaringen og jeg ved en masse ting, som jeg ikke nødvendigvis har behov for at skilte med hele tiden.

sort hvid billede af mand og kvinde ved havnekaj
Mads og jeg tilhører det såkaldte grå guld

Jeg er landet et godt sted

Personligt må jeg bare indrømme at jeg er et megagodt sted i mit liv som 56 årig. Jeg hviler i mig selv og ved hvad jeg vil og hvad jeg ikke vil bruge min tid på. Jo, mit liv har da bestemt også budt på skrammer og ar, både fysisk og i overført betydning.

Men i forbindelse med min fyring, ja så besluttede jeg mig for, at det skulle være noget at det bedste, der var sket i mit liv. I hvert fald på sigt. Fordi jeg dermed fik en mulighed for at redefinere mig selv. Hårdt, jo bestemt men jeg var forberedt på at den fyreseddel kom; det gjorde det nok også noget lettere at være i.

Jeg valgte at give mig selv et par sabbatår i en alder af 55 år; fordi jeg havde og har muligheden for det. Det er noget af det bedste jeg har gjort for mig selv.

Og den gule post-it seddel jeg skrev aftenen før min fyring

’Fra nu af skal det være sjovt’

Ja den hænger stadig på mit køleskab. Den seddel er nemlig min ledestjerne i mit nye voksencool liv.

Voksencool er faktisk nok det ord, der beskriver mig bedst; det er noget med at få det bedste ud af livet med de vilkår der er. For som jeg skrev indledningsvis, så kan livet sagtens være både godt og rigtig godt som 50 plus. Det handler i høj grad om at se mulighederne!

Og både de gode og de trælse ting har faktisk også gjort mig til den person jeg er i dag. Og for fanden … livet er jo stadig herligt og fantastisk; i hvert lang de fleste dage.

Der må godt være dårlige dage

Jo, jo dårlig nattesøvn, tinnitus, ømme led og svigtende hukommelse er da nogle dage mine trofaste følgesvende. Og indimellem snupper jeg mig da også en tude-tur over nogle af de ting, som livet har budt mig. Det er så i øvrigt så’en rent kemisk virkelig godt for kroppen oplever jeg! Så frem med kleenex’en mine damer

Men jeg har et motto om at

Jeg dyrker de gode dage og øver mig i at være i de dårlige dage

Er der ingen regnvejrsdage, ja så er der heller ingen solskinsdage.

Og hey jeg ved godt, at det ikke er os alle beskåret at have et godt helbred eller en rigtig god økonomi, men mange af os 50 plus’ere har enten det ene eller begge dele. Og vi har masser af gode år i os endnu. Skal vi så ikke prøve at få noget godt ud af alle de år, som vi forhåbentlig har foran os endnu.

Vågn op erhvervsliv – bedøm os på det vi kan og ikke vores alder!

Det bør erhvervslivet både som arbejdsgivere og som producenter og udbyder af varer og ydelser også få fokus på. For et vi et stort og stærkt segment! Alle os der lidt kærligt betegnes som det grå guld.

Vi er fitte og forkæler gerne os selv med alt fra skønhedsbehandlinger til lækre accesories til oplevelser og wellness. Fordi vi har muligheden og er købestærke. Og så vil da også gerne se modeller i reklamerne på vore egen alder!

Arbejdsmarkedet skriger på arbejdskraft – og alligevel viser undersøgelser, at mange, der har rundet 50 år, oplever at de ofte sorteres fra; primært på grund af deres alder. Vi må håbe arbejdsgiverne får øjnene op for, at vi stadig har meget godt at byde på og begynder at dømme os på det vi kan og ikke på vores alder.

Egentlig er det lidt tankevækkende at vi som samfund har formået at bilde os selv ind, at det eneste saliggørende er at arbejde fra morgen til aften i de bedste år af vores liv. Helene, 49 år og på vej på orlov

Vi skal ikke sidestilles

Vi skal selvfølgelig ikke sidestilles med de 30-årige, men de fleste af os er faktisk også meget omstillingsparate; ja det kan godt ske vi lige skal have forklaret en eller anden teknisk dims en ekstra gang.

Men vi kan møde til tiden, vi har ikke barnets første sygedag, vi holder ikke ferie i de mest populære uger, vi har noget ro og vi ved, at selvom tingene ikke lykkes første gang, så gør de nok anden eller tredje gang.

Kræfterne er måske lige knap så mange som i vores unge dage, men det opvejes som sagt af vores viden og erfaring.

Og mange af os er også fleksible i forhold til at et arbejde ikke skal fylde alt, men at deltid også er mere end ok.

Vil du se flere fordele ved at være 50 plus – så smut forbi mit tidligere indlæg ‘Fordele ved at være 50+

Vi har en stemme

Vi har en stemme og eftersom vi lever længere og længere, så er der også mange af os! Os 50 plus’ere, der gerne vil og kan og gør det. Altså nyder vores voksencool liv.

Hvad tænker du? Er du voksencool? Skal vi bedømmes på vores alder? Eller på det vi kan?

Afslutningsvis et lille shout out til nogle skønne voksencool kvinder, der også blogger om det gode liv og at have det godt med sig selv:

Vibeke Guldager – overgangsalder og livet plus 50

De 2 lovely ladies Eva og Pernille – der viser kvindeliv med glimt i øjet

Elsbeth Fogh – ildsjæl og iværksætter

Charlotte  Forum – iværksætter og Reiki healer

Og der er også lige et par stykker på Instagram

Anne Nylandsted – om livet i sølvsegmentet og sund aldring

fru.vestergaard – det gode liv som 58+

Fifty plus ain’t that bad – men hvad tænker du? Er du voksencool? Skal vi bedømmes på vores alder? Eller på det vi kan?

Har du styr på dit humør?

Farvelæg dit humør

Nogle dage er gode og andre er ikke. Vi tracker vores skridt, søvn, hjerterytme og fysiske udfoldelser, men har du egentlig styr på dit humør?

Med en humørtracker kan du få et overblik over dit humør og finde et mønster i hvornår du f.eks. er glad, ked af det, eftertænksom eller stresset.

Udfyld formlen herunder og få adgang til min humørtracker, der hjælper dig med at blive mere bevidst om dit humør og hvad der påvirker det.

Når du modtager min humørtracker, tilmelder du dig samtidig mit nyhedsbrev The Harbour Girl Inside Look og accepterer, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbrevet igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

8 Comments

 1. Torben Rosengaard
  26/03/2022 / 21:52

  Kære Louise. Dejligt befriende, ligefrem og ærligt indlæg. Ligesom jeg husker dig da du var min nærmeste chef på G&G tilbage i 90’erne 🙂

  Dengang lærte du mig at det er personen man ansætter, det faglige kan opbygges. Nu er jeg selv leder og +50. Efter et jobskifte sidste år, er jeg nu igang med at opbygge et nyt salgsteam og har det seneste år ansat 4 fantastiske personer i alderen 45-55 år. De er ikke bare fantastiske mennesker, men også blandt de dygtigste kolleger jeg har arbejdet sammen med. Så absolut ingen berøringsangst her.

  Jeg vil med stor interesse følge din blog fremover, og ønsker dig alt det bedste.

  • 28/03/2022 / 11:07

   Kære Torben

   Tusind tak for din kommentar – og jeg er virkelig glad for at du har kunnet bruge din G&G tid på din videre færd. Og jeg er stadig af den opfattelse, at det er personen, der er den vigtige; resten lær’ vi.

   Selvom vi knoklede, så var det altså også en skøn tid vi havde på G&G; jeg har i hvert fald mange gode minder derfra.

   Skøn historie du fortæller med dit team og jeg er sikker på dine kolleger har en dygtig chef 😉

   Dejligt du har lyst til at følge med her fremover. Holder du stadig til her i Odense/på Fyn?

   Bedste hilsner
   Louise

  • 22/02/2022 / 17:11

   Taak🙏🏻 Og forhåbentlig kan vi inspirere jer skønne unge mennesker til at livet som 50 plus faktisk ikke er så skidt endda, for nu at sige det på godt Jysk😘

   Kh
   Louise

 2. 18/02/2022 / 19:05

  Selvfølgelig skal vi bedømmes på, hvad vi kan – men ubevidst anbringer jeg alligevel folk i aldersgrupper; ikke fordi jeg synes, alder betyder noget, men det er en måde at sætte en eller anden form for etiket på dem; jeg håber ikke, at jeg behandler folk forskelligt ud fra de etiketter, jeg ubevidst giver dem, men hvem ved.

  • 20/02/2022 / 11:33

   Hej Conny

   Du har ret i at vi nok ubevidst let kommer til at sætte folk lidt i bås efter alder. Det er vel også ok, så længe vi anerkender at hver alder har sin charme og værdi at byde ind med.

   Personligt har jeg i hvert fald altid nydt både at arbejde sammen med kolleger, der både er yngre og ældre end mig selv. Netop fordi jeg synes diversiteten kan give noget værdifuldt.

   Tak for din kommentar; og god søndag til dig🥰

   Kh
   Louise

 3. Anne-Mette Vestergaard
  18/02/2022 / 11:09

  Kæreste dig
  Du har så evigt ret…livet har så meget at byde på også efter de 50 år, vi skal bare turde gribe det.
  Tak fordi du nævner mig det varmer mit hjerte💚
  KH Anne-Mette alias fru.vestergaard

  • 20/02/2022 / 11:36

   Kære Anne-Mette

   Velbekomme og for mig er det naturligt at lave nogle små shout outs til andre, der også sætter fokus på at livet som 50 plus faktisk er ret godt.

   Jo flere vi er, der sætter fokus på det, jo større stemme får vi🥰

   Tak for din kommentar👌🏻 Og rigtig god søndag til dig🥰

   Kh
   Louise