Dyrkning af avocadoer

Dyrkning af avocadoer er her på det sidste gået hen og blevet endnu et nyt lille hygge projekt for mig.

Det skete efter jeg så et opslag på Pinterest om hvordan man kan dyrke sin egen avocado ved at få stenen fra en avocado til at spire. Og så havde jeg ideen til endnu et sjovt projekt.

Og det er virkligheden meget simpelt for alt hvad du skal bruge er en avocado sten, et plastik krus og nogle tandstikkere og lidt tålmodighed.

Dyrkning af egne avocadoer -sådan gør du:
Dyrkning af avocado

Dyrkning af avocado

Stenen fra avocadoen vaskes ren. Så snitter man et kryds med en kniv både foroven og forneden i selve stenen, så en kommende spire får lettere ved at komme ud igennem skallen. Herefter sætter man 3-4 tandstikkere ind i den øverste tredjedel af avocado stenen, så den kan sættes ned i f.eks. et plastikkrus med vand uden at stenen synker til bunds.

Vandet skiftes et par gange om ugen. Efter 4-8 uger vil stenen som oftest begynde at spire. Selve spiren skal have lov at vokse sig til omkring 3 cm inden man planter den spirende avocado sten over i en potte med i jord. 

Udplantning:

I dag søndag d. 17/1 blev det så tid til udplantning af en de avocado sten jeg har haft stående i vand på mit køkkenbord. Nu har roden nemlig vokset sig 3-4 cm lang. Og så er det tid til at plante den spirende avocado sten over i en potte.

Jeg har puttet noget løs muld i en potte og forsigtigt sat avocado stenen ned i mulden med roden nedad. Herefter vander jeg mulden og sørger for at placere potten med avocado stenen et solrigt sted. Eller så solrigt som det kan lade sig gøre her i januar 🙂 Og så er det bare at vente på, at der kommer en avocado.

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få 17 idéer til en kærestedate

Vil du have tips til kærestehygge og modtage mails direkte i din indbakke, når jeg har nyheder at dele? Så tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her.

Ved at tilmelde dig mit nyhedsbrev, accepterer du, at jeg må sende dig nyheder, mails med tips og gode råd, digitale gaver samt informationer om kurser, events og produkter. Du kan til enhver tid afmelde dig mit nyhedsbrev igen. Læs min cookie- og privatlivspolitik her.

You may also like...